Різак звільнить підлеглих за програш Януковича? Спостерігачів Ющенка виганяють з вузів

П'ятниця, 5 листопада 2004, 13:47
Губернатор Закарпаття Іван Різак змусив усіх голів райдержадміністрацій та голів райрад написати заяви на звільнення через програш Віктора Януковича на виборах президента в цьому регіоні.

Про це повідомляє прес-служба регіонального штабу Віктора Ющенка на Закарпатті.

При цьому місце для дати в заявах залишилось вільним, а самі заяви Різак поклав під сукно до виборів.

У такий спосіб Іван Різак начебто попередив своїх підлеглих, що у випадку чергового програшу Януковича на Закарпатті він звільнить їх ще до вступу на посаду нового президента Віктора Ющенка.

Як відомо, глави деяких райадміністрацій з інших областей України самі подали заяви, наголосивши, що не мають права керувати адміністративними одиницями, у яких народ владі не довіряє.

У Донецьку з місцевого педагогічного училища виключено Тетяну Суворову, яка була спостерігачем від Віктора Ющенка на одній з дільниць територіального округу №60 у м. Шахтарську Донецької області.

Як повідомляє прес-служба штабу Ющенка, дівчина навчалася добре й формальних причин для відрахування не було.

Тим часом центральна виборча комісія досі не врахувала голоси 117 територіального виборчого округу (м. Львова) через скаргу Партії регіонів на дії тервиборчкому, який дозволив дільничним виборчим комісіям виправляти технічні помилки в списках виборців.

Голова ТВК Петро Буджак не погодився з цим. Працівники ТВК, за його словами, фіксували номер паспорта і причину у зошиті реєстру (помилки у прізвищі, смерть виборця, дата народження, наприклад 2019 рік народження тощо).

Зараз комісія чекає рішення Ківалова. Згідно з протоколом, у цьому окрузі Віктор Ющенко отримав понад 101 тисячу голосів виборців з наявних 160 тисяч виборців.

Тим часом міліція порушила кримінальну справу за фактом навмисного підпалу бюлетенів у тервиборчкомі №86 в Івано-Франківській області.

Про це сказано в постанові Калуського Управління МВС в Івано-Франківській області, текст якого мають Українські Новини.

Кримінальну справу порушено за фактом навмисного підпалу майна на 3 поверсі Калуської райдержадміністрації, де зберігалася виборча документація з виборів президента.

У постанові зазначається, що вогнем ушкоджено частину мішків, де зберігалися виборчі бюлетені, а також майно, яке було в приміщенні актового залу.

3 листопада близько 1,5 тис. виборчих бюлетенів і відкріпні талони з виборчих дільниць Рогатинського району були знищені вогнем через пожежу, яка сталась у приміщенні тервиборчкому округу №86 у Калуші.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування