Штаб Ющенка хоче перерахувати голоси в Луганській та Донецькій областях

П'ятниця, 5 листопада 2004, 21:19
Керівник виборчої кампанії Олександр Зінченко звернувся до прокурора Дніпропетровської області з вимогою перевірити факти перешкоджання здійсненню виборчого права громадян та тиску і залякувань прихильників Віктора Ющенка.

Олександр Зінченко зазначає, що виборці повідомляють йому про факти порушення законодавства в день виборів та під час підрахунку голосів.

Зокрема, є відомості про неправомірне використання виборчих бюлетенів, підлог виборчих документів, неправильний підрахунок голосів чи невірне оголошення результатів виборів.

"Ці діяння містять ознаки правопорушень, визначених статтями 157, 158 Кримінального кодексу", - цитує депутата прес-служба Ющенка.

Він інформує прокурора області про те, що "особливо велика кількість наведених вище правопорушень" мала місце на територіальних виборчих округах Дніпропетровщини, Донеччини та Луганщини.

Зінченко направив 52 звернення щодо порушень виборчого законодавства до прокурорів Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей з вимогою перевірити вказані факти та вчинити передбачені чинним законодавством заходи щодо порушення кримінальних справ.

Тим часом довірена особа Віктора Ющенка у загальнодержавному виборчому окрузі Микола Катеринчук звернувся до ЦВК зі скаргами на рішення територіальних виборчих комісій Луганської та Донецької областей.

У скаргах зазначається, що цими протоколами недостовірно встановлено підсумки голосування у межах територіальних виборчих округів цих областей.

Микола Катеринчук просить ЦВК зобов'язати територіальні виборчкоми Луганської та Донецької областей здійснити повторний підрахунок голосів виборців по кожній дільниці.

У разі неможливості встановити достовірні результати голосування, визнати вибори на відповідних виборчих дільницях недійсними.

В Луганській області, де опрацьовано 99,93% бюлетенів, Янукович набрав 79,99%. У Донецькій області, звідки походить Янукович, він набрав 86,74%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування