Омельченко зізнався, що голосував за… Вітренко

Субота, 6 листопада 2004, 14:31
Київський міський голова Олександр Омельченко проголосував у першому турі виборів президента України за лідера Прогресивної соціалістичної партії Наталію Вітренко.

"Взагалі ж я завжди любив жінок, і навіть 31 жовтня віддав свій голос за прекрасну половину населення країни в особі Наталі Вітренко", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

"По-перше, я чутливо ставлюся до гендерного фактора й вітаю подібне до шведського й бельгійського знаходження жінок у владі. А по-друге, 70% програми Наталі Михайлівни збіглися з моєю", - додав він.

При цьому Омельченко відзначив, що проголосував за Вітренко за кілька днів до її "несподіваної заяви" про підтримку в другому турі виборів кандидата в президента Віктора Януковича.

Омельченко також поклав відповідальність за численні помилки у виборчих списках на Центральну виборчу комісію.

"Відповідно до закону про вибори, місцеві органи влади були практично відсторонені від технології підготовки виборів. Роль місцевих органів самоврядування, місцевої адміністративної влади в районах полягала в тім, що ЖЕКи повинні були надати для структур ЦВК списки", - відзначив мер.

"ЖЕКи віддали списки правильні до останньої йоти, хоча б з тієї простії причини, що виписують квитанції на квартплату й вони доходять до цих людей і по цих адресах. Крім того, є форми №3, які в кожному ЖЕКу фіксують, хто прописаний у квартирі - від тещі до зятя, від бабусь до онуків", - сказав він.

"Отут однозначно помилок не могло бути й не було", - підкреслив Омельченко.

За його словами, мінялися списки штатом, який був набраний Центральною виборчою комісією. "Й отут може бути дві причини: або злий намір, або непрофесіоналізм друкарок. Або..", - додав він .

"А для того, щоб зробити однозначний висновок, я думаю, потрібно подивитися, яка кількість помилок була зроблена в тих регіонах, де була сконцентрована підтримка одного фаворита, і скільки в інших регіонах, де заздалегідь було відомо про зосередження прихильників іншого фаворита, - вважає Омельченко.

"Такого аналізу в мене нема, тому я залишаю "або-або". Якби він у мене був, то я б "або" забрав", - сказав мер.

Він вважає, що вибори були проведені й підготовлені "з найнижчою оцінкою якості за всі роки незалежності".

"Ця оцінка поширюється й на рівень підготовки людей, які працюють у структурах ЦВК. Повна безвідповідальність із погляду проведення кваліфікованих семінарів, навчання, моделювання ситуації виборів", - підкреслив Омельченко.

Омельченко в першому турі президентських виборів набрав менш 1% голосів виборців.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування