Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

7 лістопада 2004 року показало, що комуністів в Україні більше немає?

Неділя, 7 листопада 2004, 13:14
В Києві і Симферополі в неділю відбуліся мітинги, присвячені річниці Жовтневої революції 1917 року, організовані Комуністичною партією України.

За даними правоохоронних органів, в акції в Києві взяли участь близько 500 осіб, в Симферополі – близько тисячі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Учасники мітинга у столиці, традиційно зустрівшись біля станції метро "Арсенальна", пройшли колоною вулицею Грушевського і зібралися на мітинг на Європейській площі.

Президіум мітингу, куди увійшли депутати від фракції КПУ, розмістився на сходах "Українського будинку" (колишній музей Леніна).

Під час виступу на мітингу лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що "31 жовтня вибори президента завершилися для народу України".

"Ми повинні визнати, що кримінальний капітал, об'єднав свої інтереси і використовуючи нові технології, ввів в оману народ України", підкреслив він.

"Ці вибори практично завершують встановлення в Україні диктатури кримінального капіталу", підкреслив Симоненко, додавши, що серед учасників президентської гонки "ніякої опозиції не було, там є гра політичної сили, ціль якої - зберегти кримінальний капітал при владі".

Наприкінці виступу він закликав трудящих до об'єднання "у боротьбі з олігархічними кланами за свої права".

Після завершення мітингу в Києві його учасники колоною пішли Крещатиком до Бесарабської площі, щоб принести квіти до пам'ятника Леніну.

Кримські комуністи зібралися на центральній площі Леніна в Симферополі. Учасники акції тримали в руках численні червоні флаги, а також плакати "Да здравствует социалистическая революция", "Русскому языку - статус государственного".

Перед початком мітингу лідер кримських комуністів Леонід Грач та інші курівники кримського республиканського комітету КПУ принесли квіти до пам'ятника Леніну.

У своєму виступі Грач, зокрема, заявив, що у звязку з першим туром президентських виборів "вітчизна в небезпеці".

За його словами, головним завданням українських комуністів зараз є недопущення приходу до влади націоналістів.

Грач також зачитав перед учасниками акції привітання лідера Компартії Росії Генадія Зюганова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування