Литвин просить Ківалова працювати ретельніше, щоб не було "непередбачених" наслідків

Понеділок, 8 листопада 2004, 10:45
Голова Верховної Ради Володимир Литвин наголошує на численних випадках порушення виборчого законодавства і просить голову Центральної виборчої комісії Сергія Ківалова виправити їх до другого туру виборів президента.

Про це йдеться у відкритому листі Литвина до Ківалова, оприлюдненому прес-службою парламенту.

Литвин наголошує, що його змусили звернутися до голови ЦВК "виключні обставини" – "численні випадки неналежного застосування членами виборчих комісій положень закону України "Про вибори президента" 31 жовтня".

Він також підкреслює, що "що у разі повторення відхилень від закону під час голосування 21 листопада 2004 року вони можуть мати непередбачувані наслідки".

У зв'язку із цим Литвин просить Ківалова невідкладно організувати та забезпечити виготовлення тервиборчкомами нових уточнених списків виборців; внесення відомостей про виборця при включенні його до списку виборців на виборчій дільниці в порядку його уточнення, у кінці списку виборців.

Також Литвин наполягає на тому, щоб при видачі виборцям комісіями відкріпних посвідчень внесення до них інформації про серію, номер та дату видачі пред’явленого виборцем документа.

А також фіксацію та узагальнення в рішеннях комісій відомостей про кількість виданих відкріпних посвідчень і кількість виборців, які отримали бюлетені за відкріпними посвідченнями.

Литвин також просить вивчити можливість ставити печатку в "документ, передбачений законом, на сторінці "Особливі відмітки" або в іншому придатному для цього місці", щоб уникнути повторного голосування. А також погашенням печатки про відкріпний талон закресленням або в інший спосіб.

Окрім цього, спікер вимагає від Ківалова негайну передачу комісіями до ЦВК інформації телеграфом (факсом) про підсумки голосування в межах округу "відразу після складення та підписання відповідного протоколу, як це було під час проведення попередніх виборчих кампаній в Україні".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:57
Мінфін залучив понад 7 мільярдів від розміщення ОВДП
21:54
Аграрного міністра підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів. Що загрожує Сольському: деталі справи
21:49
США запровадили нові санкції проти Ірану через кібератаки
21:40
Фонд підтримки енергетики України зібрав близько 410 мільйонів євро – Шмигаль
21:35
Підозра на пів мільярда: чому детективи НАБУ прийшли до аграрного міністра Сольського. Деталі справи
21:31
Лідер республіканців закликав Сенат підтримати пакет із допомогою Україні
21:15
ПриватБанк відстояв право власності на один з найбільших ТЦ у Дніпрі: намагались відсудити ексвласники
21:10
В Україні реорганізують ще два університети
20:57
баскетбол"Київ-Баскет" повторно переграв "Черкаські Мавпи" та став бронзовим призером Суперліги
20:43
Енергорегулятор виявив схему продажу електрики бізнесу за цінами для населення
Усі новини...