Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін готовий дружити з Ющенком й упевнений, що Україна "нікуди не відбіжить"

Понеділок, 8 листопада 2004, 11:21
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін заявляє, що Росія не хоче зміни курсу України.

"Ми працюємо з українською владою, розуміємо цю владу й не хочемо зміни курсу України", - сказав він в інтерв'ю газеті "Ізвєстія".

У той же час він погоджується з популярністю кандидата Віктора Ющенка: "А хто сказав, що Ющенко поганий? Комусь Ющенко більше подобається, комусь менше. Російські політтехнологи допомагають й Ющенку, і Януковичу", - сказав він.

Говорячи про нинішню виборчу кампанію в Україні, Чорномирдін заявив, що "вибори завжди підносять таке, що замало здаватись не буде". "Мені особисто жаль Ющенка", сказав він у відповідь на питання про отруєння кандидата.

"Чи знає він сам, що з ним трапилося, - питання. Щоб за сучасних методів отруїти або організувати замах, великого розуму не треба. Пройде час, і все що відбулося розкриється. Потім сміятися ще будуть. Я не терплю такий бруд. Там, де я працював, бруду ніколи не було", - додав Чорномирдін.

На його думку, "кожний, хто стане українським президентом, буде змушений будувати добросусідські відносини з Росією".

"Говорять, прийде новий президент, він поверне країну. А хто йому дозволить? Чи захоче народ повертатися? Україна що, пересунеться кудись? Вона відбіжить убік від Росії? Географію новий президент не переробить", - заявив Чорномирдін.

Чорномирдін підкреслив, що Україна найбільший сусід Росії, тому "потрібно, щоб він був багатим, сильним, щоб з ним легко працювалося".

Чорномирдін так пояснює для себе, чому процеси в Україні йдуть інакше, чим у Росії: "Росія завжди була самостійною державою. Україна ніколи нею не була. Не існувало такої країни ніколи. Україна тільки вчиться державності. Ми це повинні розуміти й не говорити, що вона така ж, як ми. Здавалося б, ми - слов'яни, православні, мова в нас майже однакова... Але виявилося зовсім не так. Україна - країна, у якій процеси йдуть зовсім по-іншому".

Чорномирдін також зазначив: "Ми будемо дружити з тими, хто захоче будувати з нами відносини. Ми ніколи не зробимо Україні гірше, у нас немає протиріч й антагонізму".

Чорномирдін заперечує можливість підвищення цін на газ і нафту у випадку перемоги "небажаного для Росії президента".

"Ціна газу й нафти складається у світі - не ми її складаємо. У Росії газ теж стане дорожчим. Але ідею газотранспортного консорціуму з Україною ми не залишимо. Консорціум буде працювати - він потрібний Україні й Росії", - сказав він.

Чорномирдін також зазначив, що багато загальних економічних проблем вирішуватимуться в Єдиному економічному просторі. "І всім його складом згодом увійдемо у СОТ - разом з Білорусією й Казахстаном", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...