Ющенко домовився з Кінахом, у якого вкрали 5%. Вони не хочуть вчити "мурку"

Понеділок, 8 листопада 2004, 12:47
Кандидат у президенти Анатолій Кінах уклав угоду з Віктором Ющенком, де закликає підтримати у другому турі лідера "Нашої України".

Угода була підписана у понеділок в офісі Ющенка.

Крім іншого, вона передбачає формування "уряду народної довіри, у якому працюватимуть представники різних політичних сил, професіонали найвищого рівня справжні патріоти України".

"Буду радий бачити Анатолія Кириловича причетним до формування уряду після перемоги", - сказав Ющенко.

Також Ющенко і Кінах в угоді виступають за "всебічне поглиблення дружніх відносин між Україною і Росією – в інтересах двох братніх народів".

Кінах розповів журналістам, що "вибори перетворилися не в змагання інтелекту, програм, а в брудні технології, чорний піар і тиск на виборців".

"За нашими оцінками, на виборах у нас вкрали мінімум 4-5% за рахунок фальсифікацій і маніпуляцій", - сказав Кінах. "Ті, хто крадуть відсотки, забувають, що не можна вкрасти симпатії громадян".

"В Україні відбувається протистояння світоглядів, чи будуть змагання чесними справами, чи по понятіям", - додав Кінах.

"Підтверджуються слова президента, що ці вибори будуть найбруднішими з усіх", - сказав Ющенко.

"Мені як українцю соромно, що живучи в 2004 році, не в епоху Сталіна, ми як ніколи відчуваємо слова генералісимуса, сказані 70 років тому: головне не як голосують, а як рахують", - додав Ющенко.

"Вибори долі по понятіям – некомфортні. Мурку ви не вивчите", - сказав Ющенко.

Ющенко показав кілька протоколів з виборчих дільниць, де стоять підписи всіх членів комісії і печатка, але немає жодного результату голосування.

"Це живі люди (які незаконно підписали протокол без результатів) при живому генпрокурорі. Але з його боку жодної реакції не відбувається".

Частину прес-конференції Кінах виступав російською мовою. Він закликав "не допустити цинічне зомбування українського народу".

"У нас спільна з Віктором Андрійовичем позиція, що народи України та Росії об’єднує багатовікова дружба, історія, братні могили, ринки збуту, і ми будемо робити все для дружби народів".

Як відомо, на початку виборів-2004 Кінах виступав за статус державної для російської мови. Зараз, за словами Кінаха, він "жалкує, що ми дозволили дискусію в мовному питанні".

"Кожен громадянин має знати державну мову, але кожен може спілкуватися своєю рідною мовою, і завдання держави – створити для цього всі умови", - сказав Кінах.

Під час прес-конференції Ющенко також згадав, що вони проводили з Кінахом спільне засідання уряду в травні 2001 – у день, коли Кінаха призначили прем’єром після того, як Ющенка відправили у відставку.

"Ми тоді були прагматики, зараз нас об’єднує система політичних поглядів", - сказав Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування