Янукович хоче зробити вибори в регіонах Ющенка недійсними

Понеділок, 8 листопада 2004, 14:20
У зв'язку з порушеннями в ході виборів президента виборчий штаб кандидата Віктора Януковича вимагає визнати вибори на ряді виборчих дільниць у Львівській області такими, що не відбулися.

Також штаб вимагає провести перерахунок голосів в окрузі 118.

Штаб направив 36 скарг у місцеві суди Львівської області й одну - в обласний Апеляційний суд у зв'язку з порушеннями, виявленими в ході виборів президента 31 жовтня, повідомили в понеділок в обласному виборчому штабі Януковича.

За даними штабу, 36 скарг у місцеві суди стосуються всіх 12 виборчих округів Львівської області, передає Інтерфакс-Україна.

Представники Януковича вимагають у судовому порядку визнати на конкретних дільницях вибори такими, що не відбулися, у зв'язку з порушеннями, зафіксованими спостерігачами від кандидата в президенти, а до Апеляційного суду направлено скаргу з приводу округу номер 118, де представники Януковича вимагають перерахунку голосів.

Зокрема, спостерігачі зафіксували, що в деяких випадках число виборців, що проголосували, у протоколах перевищувало їхнє номінальне число, на багатьох дільницях фіксувалися випадки, коли виборці перебували по двоє у кабінках для голосування або голосували замість інших людей, пред'являючи замість них паспорти, повідомили в штабі.

Як свідчать передвиборчі темники (документи, які розсилаються політтехнологами влади на всі телеканали), влада хоче скласти враження, що на Заході, де переміг Ющенко, відбувалося багато порушень. Разом з тим на Сході, де перевагу одержав Янукович, ніякі порушення не зафіксовані.

Тим часом, ЦВК обробила всі області, де переміг Янукович, і вже восьмий день продовжує рахувати регіони, де переміг Ющенко. Штаб Ющенка вважає, що ЦВК боїться оприлюднити їхнього кандидата переможцем першого тура.

Також у минулий четвер Генпрокуратура порушила ряд кримінальних справ про злочини, зроблені під час проведення виборів президента в регіонах, де Ющенко мав перевагу.

Читайте також:

У регіонах, де підтримали Ющенка, порушують кримінальні справи

Прокуратура Львова "перевіряє ще раз" протоколи. Ющенківців б'ють

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування