Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд, який забрав голоси у Ющенка, був нечесний?

Понеділок, 8 листопада 2004, 17:41
Комітет виборців України розцінює визнання виборів недійсними в рамках окремого округу як такі, що суперечать закону про вибори президента і "мають політичну мотивацію".

В понеділок апеляційний суд Черкаської області визнав недійсними підсумки голосування відразу на двох виборчих округах Черкащини: у 200-му Золотоніському та в 203-му Уманському.

У цих округах переміг Ющенко, набравши відповідно 56,83% та 54,5 % голосів.

Рішення ухвалено у відповідь на скарги представників технічних кандидатів – Базилюка та Ржавського.

Скарга містить в собі посилання на порушення Черкаською обласною прокуратурою кримінальної справи про підкуп 19-ти членів шести дільничних виборчих коміссій (в сумі менше 1500 грн.) та факту підкупу виборців вдень голосування (якого саме суд не вказує).

Суд встановив, що "під час проведення виборів і підрахунків голосів були численні факти порушення виборчого законодавства і неможливо достовірно встановити результати волевиявлення виборців."

Представник територіальної комісії №203 скаргу не визнав і повідомив, що порушень виборчого законодавства в день голосування не було зафіксовано.

КВУ заявляє, що рішення апеляційного суду було прийняте з багатьма порушеннями і суперечить нормам закону про вибори президента.

"По-перше, на судовому засіданні були оголошені матеріали незавершеної кримінальної справи (тим самим порушена таємниця слідства), на підставі яких і встановили факт підкупу членів дільничної виборчої комісії", йдеться у заяві КВУ.

"По-друге, суд посилається на статті закону про вибори президента, які регулюють порядок розгляду скарг та прийняття рішення за підсумками розгляду скарги.

Тобто суд не посилається на норми законодавства, які передбачають визнання виборів недійсними. Взагалі законодавством не передбачено визнання виборів в межах територіального округу недійсними", заявляють в КВУ.

Комітет виборців звертає увагу, що суд наводить факти порушень, які мали місце в день голосування, зокрема, підкуп виборців, але не вказує конкретних осіб та обставин.

"Суд посилається на те, що були неточності у списку виборців, але не вказує конкретних осіб. Згідно з українським законодавством, дані обставини не є підставами для визнання виборів недійсними", робить висновок КВУ.

Читайте також

У ЮЩЕНКА ЗАБРАЛИ ПЕРЕМОГУ В ДВОХ ОКРУГАХ

В регіонах, де підтримали Ющенка, порушують кримінальні справи

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування