Міліція їздить на автобусах партії Януковича, а Засуха погрожує забрати газ і пенсії

Вівторок, 9 листопада 2004, 13:02
Народний депутат Тетяна Засуха, порушуючи законодавство, проводить агітацію за кандидата в президенти Віктора Януковича ще до оголошення результатів виборів в першому турі.

Про це говориться у зверненні жителів Васильківщини, поширеному в поштових скриньках Васильківського району Київської області, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

У зверненні вказується, Засуха, "використовуючи своє службове становище, місцеві державні адміністрації, правоохоронні органи, навмисне дестабілізує суспільно-політичну ситуацію в регіоні, проводить залякування жителів Васильківщини, агітує за провладного кандидата в президенти України ще до оголошення результатів першого туру".

Автори звернення наводять приклади зустрічей, проведених Тетяною Засухою в Гребінках, Данилівці, Калинівці, інших населених пунктах.

Окрім того, одна громадянка анонімно розповіла про візит дружини київського губернатора в село Плисецьке 5 листопада. За її словами, Тетяна Засуха "погрожувала терором" селянам, попереджаючи, що в них не буде "ні пенсій, ні газу", якщо ті не проголосують за Віктора Януковича.

Громадянка повідомила про інцидент, який трапився під час зустрічі в Плисецькому. Жителька села запитала, чому її син, що вийшов із тюрми, не може знайти собі роботи, а народні депутати агітують за кандидата в президенти з двома судимостями.

Замість відповіді Тетяна Засуха почала прямо погрожувати селянці – зокрема, пообіцяла спалити їй хату.

Коментуючи ситуацію, нардеп Євген Жовтяк зазначив, що "Засухи діють традиційними для них методами".

"Перед київською обласною владою стоять чіткі завдання фальсифікувати результати другого туру, але ці спроби будуть марними", - переконаний народний депутат.

Прес-служба штабу Ющенка також повідомляє про незаконні дії харківської міліції проти представників Ющенка.

Так, 6 листопада під час акції "Народ не здолати" міліція перешкоджала представнику штабу Ющенка проводити зйомку автобуса зі спезназівцями. На автобусі був напис "Разом змінимо життя на краще - Партія регіонів".

Забороняв відеозйомку, погрожуючи фізичною розправою, та намагався відібрати в Шишкіна відеокамеру співробітник харківського міліцейського управління полковник Євген Жеребцов.

Окрім того, співробітники міліції намагались втрутитися в хід мітингу, погрожуючи його закрити.

Це не перший випадок брутального поводження харківських міліціонерів з представниками штабу Ющенка, зазначає прес-служба.

21 серпня в Дзержинському районі біля станції метро "23 серпня" за розповсюдження опозиційної газети було побито ветерана Великої вітчизняної війни Василя Соколова.

4 жовтня співробітниками муніципальної міліції біля будинку Ленінського райвиконкому було побито Костянтина Канішева, довірену особу Віктора Ющенка.

12 жовтня перевдягненими в цивільне співробітниками міліції було побито Юрія Агібалова, який став на захист студентів, що їх незаконно затримували на Привокзальній площі.

29 жовтня співробітниками Фрунзенського РОВД було побито заступника керівника регіонального штабу Ющенка Ігоря Короля.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування