Під вибори готують масштабний всеукраїнський страйк

Вівторок, 9 листопада 2004, 18:46
Наступного тижня, напередодні другого туру виборів відбудеться масштабний всеукраїнський студентський страйк.

Як повідомила УП активістка ПОРИ, "є ініціатива розпочати страйк 15 листопада". За її словами наразі "йдеться про дві-три тисячі учасників страйку по всіх регіонах".

За словами активістів, для проведення страйку у вищих навчальних закладах уже створюються страйкоми, передає 5 канал.

Як зазначив активіст пори Андрій Юсов, "основним поштовхом для студентських протестів, для цього наметового містечка є тотальна фальсифікація виборів".

"Величезна кількість порушень призвела до того, що будь-які результати, які оголосить ЦВК, будуть неправдиві", - зазначив Юсов.

Як повідомили "Українській правді" представники кампанії, "створення наметового містечка означає перехід ПОРИ до рішучих та масштабних дій, що базуються на оцінках результатів 1-го туру виборів президента України 2004 року".

"ПОРА не визнає офіційних результатів виборів, оскільки вважає що вони враховують масові порушеннях виборчого законодавства та фальсифікації результатів виборів", - заявили активісти.

"Зважаючи на це ПОРА не поділяє помірковану оцінку результатів виборів з боку політичної опозиції та наголошує, що результати виборів стосуються не лише політичних інтересів а й прав громадян", - заявляє ПОРА.

Представники кампанії також оголосили про початок збору підписів на підтримку вимог кампанії, які адресовані владним структурам і стосуються фальсифікації президентських виборів у першому турі.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування