НОВИЙ УРЯД ЮЩЕНКА ПРАЦЮВАТИМЕ ДО 2006 РОКУ. Соціалісти пропонують Мороза

Вівторок, 30 листопада 2004, 23:00
Уряд, який буде сформовано після відставки Януковича, працюватиме до 2006 року – до наступних парламентських виборів, а найбільш вірогідним кандидатом на посаду його голови є нинішній спікер Володимир Литвин.

"Це буде уряд народної довіри, який працюватиме до нових парламентських виборів", - сказав у коментарі журналістам один із лідерів "Нашої України" Юрій Костенко.

За його словами, "це уряд під нового президента Віктора Ющенка".

Костенко також повідомив, що рішення про відставку уряду має ухвалити президент Кучма, і переговори з ним уже веде спікер Володимир Литвин.

За словами Костенка, у середу також очікується рішення Верховного суду щодо визнання виборів нечесними. "Після цього потрібно приймати зміни до закону про вибори президента, проводити повторне голосування і формувати уряд народної довіри", - додав Костенко.

***

Водночас представник СДПУ(о) Нестор Шуфрич назвав рішення парламенту незаконними, оскільки "закон не має зворотної сили – а у березні ми дали вотум довіри уряду на рік".

"Те, що відбувалося в парламенті, інакше як "воплі і соплі" не назвеш", - сказав Шуфрич. Як відомо, раніше цими словами спікер Литвин охарактеризував заяви губернаторів про сепаратизм.

Шуфрич пообіцяв, що вони звернуться до Конституційного суду щодо визнання рішення парламенту незаконним – так само як рішення парламенту від 27 листопада про невизнання перемоги Януковича.

Депутати називають різні прізвища кандидатів на посаду прем'єр-міністра, але всі погоджуються з тим, що мають ще відбутись консультації.

Представник фракції "Наша Україна" Олег Рибачук зазначив, що відповідно до Конституції, поки не буде призначено новий уряд, виконувати обов'язки має старий.

Він підкреслив, що будуть проведені консультації Коаліції "Сила народу" з політичними силами і фракціями, які приєднались до Коаліції, навіть в середу, і буде прийнято узгоджене рішення.

Позафракційний депутат Олександр Волков сказав, що постанова, ухвалена у середу у парламенті - це воля народу, який 11 днів без застосування сили на морозі чекав на таке рішення.

Він сказав, що рішення має бути ухвалено після консультацій фракцій і груп парламенту, "але я б особисто приймав рішення, яке потім непотрібно було б змінювати, аби призначав Юлю", - сказав Волков.

Член фракції НДП-ПППУ Микола Оніщук висловив думку, що до рішення Верховного Суду було б доцільно призначити виконуючим обов'язки прем'єр-міністра Миколу Азарова, а потім після рішення Суду вже знаючи ситуацію ухвалювати рішення після проведення консультацій. "Я думаю здоровий, юридичний глузд переможе", - сказав він.

Представник фракції СПУ Микола Рудьковський сказав, що консультації вже відбувались в середині Коаліції "Сила народу" і існує домовленість, що прем'єр-міністром буде Олександр Мороз.

В той же час він підкреслив, що все залежить від позиції Президента України Леоніда Кучми, і після консультацій з ним необхідно ухвалити компромісне рішення.

"Українська правда", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...