У парламенті не вистачає депутатів. Комуністи і СПУ полаялися через хабарі

Середа, 1 грудня 2004, 09:42
На ранковому засіданні Верховної Ради зареєструвалося 215 депутатів.

На засіданні не зареєструвався жоден комуніст, крім Бориса Олійника та першого віце-спікера Адама Мартинюка. Також не зареєструвалася СДПУ(о) в повному складі та "Регіони України". Відсутні на засіданні більшість депутатів "Демініціатив" Гавриша, "Трудової України", "Союзу", частина НДП-ПППУ.

Для ухвалення рішень на засіданні, як відомо, необхідно 226 депутатів.

Спікер Литвин звернувся до учасників акції протесту дозволити депутатам потрапити на засідання. Водночас причиною відсутності "більшовиків" може бути запланована в штабі Януковича "Зоряному" зустріч прем'єр-міністра і депутатів.

Водночас у парламенті відбулася сварка між депутатами СПУ й КПУ. Депутат-соціаліст звинуватив комуністів у зраді народу і продажності. На що Адам Мартинюк заявив, що може розповісти "у кого і скільки взяли соціалісти під час цієї кампанії".

"А якщо депутату Баранівському не дісталося, то хай спитає, чому з ним не поділилися", - зазначив перший віце-спікер.

Він також звинуватив депутата Луценка в шантажі депутатів заявами, що їх не випустять. Мартинюк закликав координатора акцій спротиву скласти конкретний список того, які вимоги ставить опозиція.

На що Луценко відповів: "Ви питаєте, що ми хочемо, я хочу, щоб в Україні була свобода, щоб у парламенті рахували голоси, а не бакси, щоб тут були народні депутати, а не куплені".

Після цієї сварки Литвин попросив усіх утриматися від будь-яких дій, які б ускладнили роботу парламенту.

У той же час комуніст Олійник заявив, що відкликає свій голос під учорашнім голосуванням.

На початку засідання спікер Володимир Литвин повідомив про вихід з фракції СДПУ(о) трьох депутатів – Олега Лукашука, Анатолія Льовіна, та Володимира Заплатинського.

Також Литвин оголосив запити депутатів. Зокрема "Наша Україна" направила низку запитів щодо багаторазового голосування окремих осіб на виборах, а також про фальсифікацію виборів на користь Януковича головою адміністрації президента Медведчуком, головою ЦВК Ківаловим, радником Януковича Царьовим, віце-прем'єром Клюєвим тощо.

В той же час фракція "Трудова Україна" не бере участі в сесійних засіданнях Верховної Ради у зв'язку "зі спробами 30 листопада блокування й захоплення будинку Верховної Ради України вуличними маніфестантами, здійсненням агресивного тиску й залякування народних депутатів України".

У зверненні до спікера парламенту лідера партії Сергія Тігіпка відзначається, що депутатська фракція відновить участь у роботі парламенту "після створення нормальних і безпечних умов роботи Верховної Ради України, припинення протиправного тиску й залякування парламентаріїв", - передає "Інтерфакс-Україна".

Фракція комуністів також заявила, що повернеться до парламенту лише після "відновлення нормальних умов роботи". Трактування співпадає із поясненням фракції "Трудової України"

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...