Комуністи скаржаться на спекуляції і терор і не ходять у парламент

Середа, 1 грудня 2004, 10:48
Фракція комуністів заявляє про тиск та відмовляється від роботи в парламенті до відновлення нормальних умов роботи.

Про це йдеться у заяві фракції КПУ, поширеній у середу прес-службою.

Комуністи звинувачують опозицію у тому, що вони "прагнуть при підтримці Заходу здійснити антиконституційний переворот, вдаючись до протизаконних, насильницьких дій, набула вкрай небезпечного характеру".

"Не чекаючи рішення Верховного Суду України, який має дати оцінку законності рішення Центральної виборчої комісії про встановлення результатів другого туру президентських виборів, ці сили заблокували приміщення Верховної Ради, Кабінету Міністрів, адміністрації президента і паралізували їх роботу", - зазначають комуністи.

"Країна фактично опинилася без управління. Це вже призвело до дезорганізації виробництва, загрози фінансової кризи, паралічу в економіці, що створює реальну загрозу суверенітету України, конституційному ладу і національній безпеці держави. Руйнуються засади державності України", -говориться в заяві.

За словами комуністів, "під загрозу поставлені своєчасна виплата пенсій, заробітної плати, стипендій і допомог, подача тепла у квартири, лікарні, учбові заклади".

Окрім цього, комуністи звинувачують лідерів "Нашої України", що вони, "користуючись бездіяльністю гаранта додержання Конституції –Кучми", прагнуть "нав’язати Верховній Раді, всупереч волі більшості депутатського корпусу прийняття рішень, які брутально порушують Конституцію і закони України, вивести роботу Верховної Ради України за межі правового поля".

Вони заявляють, що робота парламенту відбувається в умовах "фактичної блокади, безпрецедентного тиску і ультимативних погроз на адресу депутатського корпусу".

"Одночасно в країні нагнітається антикомуністична, русофобська істерія. Мають місце факти терору проти активістів нашої партії", - заявляють комуністи.

Комуністи заявляють, що оскільки їх позиція cтала предметом "політичних спекуляцій, оскільки вона не влаштовує прихильників як провладних, так і так званих опозиційних кандидатів", фракція вважає за неможливе брати участь у засіданнях Верховної Ради до відновлення нормальних умов для її роботи".

КПУ заявляє про незмінність своєї позиції, що єдиним виходом із кризи є здійснення реформи системи політичної влади і скасування інституту президентства.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування