Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відправивши Януковича у відставку, парламент порушив Конституцію - Малинкович

Середа, 1 грудня 2004, 13:43
Український політолог Володимир Малинкович вважає, що прийнята в середу Верховною Радою постанова, що передбачає висловлення недовіри Кабінету міністрів і формування уряду народної довіри "є антиконституційною".

Зокрема, за словами Малинковича, "у постанові містяться пункти, що суперечать частині 2 статті 87 Конституції України, де говориться про те, що Кабінету міністрів не можна висловлювати вотум недовіри протягом року після прийняття програми уряду".

"Але головне, постанова парламенту суперечить пункту 9 статті 106 Конституції про повноваження президента України, відповідно до якого тільки президент може призначати прем'єр-міністра, хоча й за згодою Верховної Ради.

А в постанові говориться не тільки про висловлення недовіри уряду, але й формуванні нового Кабінету міністрів" - вважає Малинкович.

Також, на його думку, прийнята в середу постанова парламенту "серйозно загострює ситуацію в країні й заважає вийти на єдино можливий правовий шлях, пов'язаний з необхідністю підпорядкування обох кандидатів у президенти рішенню Верховного Суду".

"Тому, якщо цю постанову буде реалізовано, то це буде розглядатися, як конституційний переворот, що може викликати такі ж антиконституційні акти сепаратистського толку на сході України" - заявив політолог.

"Новини - Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...