Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще два сепаратисти розповідають, що вони білі і пухнасті

Середа, 1 грудня 2004, 15:21
Ще два керівники південно-східних регіонів спростовують заяви своїх регіонів про сепаратизм.

Так, голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов заявив, що на з`їзді депутатів різних рівнів у Сіверодонецьку не говорив про проведення референдуму про утворення східно-південної автономії.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок.

Єфремов вважає, що зараз ситуація в Україні розвивається більш стримано, і що є вже розуміння того, що на сході і півдні живуть не другосортні люди, і неможливо з Києва вчити їх як треба жити.

За його словами, в теперішній ситуації, якщо не будуть застосовані заходи конституційного порядку, місцева влада залишиться з народом.

На з`їзді у Сіверодонецьку, зазначив Єфремов, він нічого не говорив про референдум, а лише про захист конституційних прав жителів області. Стосовно референдуму, Єфремов заявив, що він може бути проведений лише по закону, або не бути взагалі.

В Україні є законно обраний президент Янукович, але в силу нерішучості влади, його не бажають легітимно привести до влади, зазначив Єфремов.

За його словами, засоби масової інформації подають інформацію з Києва тенденційно і хибно, що дезінформує населення і визначає хибний напрямок думки людей.

Єфремов повідомив, що область не припиняла відрахування до держбюджету, а навпаки - йде з перевиконанням планових завдань на 36%.

У той же час відсутні розрахунки за відвантажене вугілля, зазначив він.

На сьогодні, за словами Єфремова, ще зберігається позитивна динаміка в економіці, але події у Києві не можуть не вплинуть на неї у негативному напрямку.

На його думку, якщо діючий президент Леонід Кучма не втрутиться у ситуацію і не наведе лад в області, можуть виникнути проблеми, про які вже забули: зупинка підприємств, виплата зарплат, пенсій.

Єфремов зазначив також, що з острахом очікує 1 грудня, коли розпочнуться чергові виплати пенсій та зарплат працівникам бюджетної сфери.

Під час прес-конференції він також повідомив, що зустрічався з керівниками банків, і вони запевнили його, що фінансову ситуацію вдасться стримати.

30 листопада Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Водночас голова Верховної Ради Криму Борис Дейч заявив, що останні події в Києві і країні викликали пожвавлення суспільних процесів, у тому числі в Криму, з якими аж ніяк не можна погодитися.

Виступаючи в прокуратурі АРК з нагоди професійного свята, Дейч зазначив, що другий день в Сімферополі на площі імені Леніна невідомими особами продовжується збір підписів за відділення автономії від України і приєднання до Росії.

У зв'язку з цим керівник парламенту автономії звернувся до прокурора АРК Володимира Гальцова з проханням розслідувати дану справу.

Як сказав Дейч, "через це ми відкатуємося на 10 років назад, коли замість творчої роботи вирували руйнівні процеси, що негативно позначилися не тільки на статусі і повноваженнях автономії, але й на житті кримчан".

Спікер нагадав, що статтею 110 Кримінального кодексу України передбачається кримінальна відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

28 листопада всеукраїнський з`їзд народних депутатів і депутатів місцевих рад у Сіверодонецьку ухвалив резолюцію, у якій засудив дії опозиції й не виключив проведення референдуму щодо можливої зміни адміністративно-територіального устрою "за найгіршого кризового варіанту розвитку подій", "аж до проведення референдуму по питанню можливої зміни адміністративно-територіального устрою України".

УНІАН

Читайте також:

СХІДНІ ГУБЕРАНТОРИ РАПТОВО ЗМІНИЛИ СВОЮ ПОЗИЦІЮ

Луганськ робить крок назад та відхрещується від рішення відокремитись?

У суботу Крим може оголосити самостійність

Луганськ хоче відокремитись і шукає підтримки у Путіна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування