Януковичу перервав переговори і розповів, що не визнає рішення парламенту

Середа, 1 грудня 2004, 18:17
Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляє, що він і його уряд мають намір продовжити свою роботу, незважаючи на ухвалене Верховною Радою рішення про його відставку.

В інтерв'ю журналістам у середу в Києві Янукович заявив, що Верховна Рада ухвалила рішення про відставку уряду "під силовим тиском".

"Були порушені права народних депутатів, це було політичне рішення, протизаконне й неконституційне. Уряд буде працювати, і виконувати завдання, що стоять перед країною", - сказав він.

"Ми не розуміємо мови сили, ми не розуміємо мови ультиматумів. Ми розуміємо тільки мову правди, яка є істиною, а сили - ні", - підкреслив Янукович.

У вівторок парламент України затвердив постанову, одним з пунктів якого висловила недовіру Кабінету міністрів, результатом чого має стати його відставка.

Парламент запропонував президенту України Леоніду Кучмі до вступу на посаду нового глави держави сформувати уряд народної довіри.

Янукович також заявив, що виступає проти сепаратистських настроїв у країні.

"Я проти яких-небудь сепаратистських рухів, і в Сіверодонецьку я був, щоб стримати сепаратистські настрої", - заявив Янукович.

Він підкреслив, що потрібно розважливо підходити до рішення існуючих проблем. "Не треба емоцій", - сказав він.

Журналістам вдалося поставити запитання Януковичу в той момент, коли він вийшов із зали, де проводилися багатобічні переговори, щоб взяти додаткові документи для подальшої дискусії.

"Мені потрібно було взяти деякі документи", сказав Янукович журналістам, які очікують закінчення переговорів.

У зустрічі беруть участь президент України Леонід Кучма, претенденти на вищий державний пост Віктор Янукович і Віктор Ющенко, президенти Литви й Польщі Валдас Адамкус й Олександр Квасьнєвський, Верховний представник ЄС із питань зовнішньої політики й політики безпеки Хав'єр Солана, генеральний секретар ОБСЄ Ян Кубиш, і спікер, що приєднався до них пізніше, Держдуми Росії Борис Гризлов.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування