Ющенко пішов на компроміс?

Середа, 1 грудня 2004, 18:44
Лідер опозиції Віктор Ющенко заявляє, що протягом 24 годин після ухвалення рішення Верховного суду щодо президентських виборів юристи кандидатів у президенти повинні відповістити на запитання, як завершити вибори глави держави.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам по завершенні багатобічних переговорів у Маріїнськім палаці, відповідаючи на запитання, яким чином мають завершитися президентські вибори - переголосуванням другого туру або новими виборами.

"Ми вважаємо, що зараз наступає правовий момент вирішення ситуації - після правового рішення Верховного суду юристи через 24 години розробляють план завершення виборів... Тоді я матиму моральне право вийти на Майдан і сказати, що ми за 10 днів зробили те, що хтось не міг зробити за сто років – і йдемо на вибори, нам потрібні спостерігачі, нам потрібні нові члени комісій, прошу вас реєструватися такими легіонерами", - сказав він.

"Чи продовжувати, чи призначати нові вибори - ми виходили з того, що вибори почалися 31 жовтня й повинні мати логічне завершення", - зауважив Ющенко.

Відповідаючи на запитання про результати переговорів, лідер опозиції відзначив два головних компроміси - компроміс щодо затвердження змін до Конституції України, а також компроміс, який стосуються розблокування будинків державних органів.

За його словами, позиція про зміни до Конституції виникла ще під час переговорів з лідером Соцпартії Олександром Морозом. Щодо другого пункту, то "коли влада демонструє добру волю, немає потреби у радикальних діях", але коли влада, за словами Ющенка, діє нечесно, то його команда вважає це провокацією, як сталося після ухвалення 30 листопада парламентом рішення щодо скасування суботньої постанови про невизнання результатів виборів.

Інтерфакс-Україна, УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування