Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Солана не зміг додзвонитися до Януковича і не вважає його хворим

Середа, 1 грудня 2004, 19:45
Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав'єр Солана заявляє, що на перевиборах або в наступному турі виборів мають взяти участь обидва кандидати – Віктор Ющенко та Віктор Янукович.

Про це він заявив на прес-конференції по закінченні другого за останні 6 днів "круглому столі".

Він також вагався з відповіддю, чи отримає Україна президента в цьому році. "Я говорю про один місяць. Найшвидше – це прямо на Різдво, або пізніше".

Солана пояснив, що цей термін виник, базуючись "на тому, що сказав Литвин".

Він не зміг відповісти на питання, чи будуть це перевибори або наступний тур виборів. "Не можу відповісти на це питання до рішення Верховного суду України". - сказав він.

Солана також відмовився прогнозувати, чи може Верховний Суд винести рішення про легітимність виборів. "Бо Верховний Суд України - це незалежний орган. Але я не думаю, що таке рішення буде винесено. Ми не можемо сказати, бо немає бути впливу ззовні", додав Солана.

"Демонстрації можуть тривати, поки вони мирні, але демонстранти не мають права блокувати адміністративні будівлі, бо це має негативний вплив", підкреслив представник ЄС.

За його словами, у ході переговорів по виходу України з політичної кризи було погоджено два питання, про які було домовлено на попередніх переговорах (26 листопада), а саме: про неприпустимість застосування сили та розблокування державних установ.

За словами Солани, учасники переговорів погодилися з необхідністю якнайшвидше провести конституційну реформу і внести зміни до закону про вибори президента.

Він також повідомив, що в середу провів зустріч із спікером Володимиром Литвином, Віктором Ющенком та Леонідом Кучмою.

На питання чому не було зустрічі з Януковичем, Солана сказав, що з ним не можна було зв'язатись. "Ми зустрілись, коли він прийшов на переговори", пояснив Солана.

На питання як почувався Янукович, який за словами Кучми, в середу погано себе почував і навіть мав температуру, Солана відповів так: "Я не відчув, що Янукович хворий. Він сидів по правий бік і не можу сказати, що він мав жар".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування