Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів, як Литвин поставив Януковича на місце. Від імені Ющенка збиралися діяти терористи

Середа, 1 грудня 2004, 20:30
Віктор Ющенко заявляє, що якщо влада і далі наполягатиме на повторних виборах, то Комітет національного порятунку виходить із переговорів.

Про це Ющенко сказав на мітингу на Майдані після завершення переговорів з Кучмою, Януковичем і Квасневським, Адамкусом і Соланою.

"Сторона президента, Янукович запропонували провести повторні вибори. Ми на це відповіли категоричною заявою – якщо далі фігуруватиме тема повторних виборів, ми припиняємо переговори", - сказав Ющенко.

"31 жовтня відбувся перший тур виборів, жодна сторона не заявила про невизнання. Тобто виборчий процес має початок, і завершення ми бачимо через повторне голосування", - додав Ющенко.

За словами Ющенка, протягом доби юристи парламенту і коаліції "Сила народу" зроблять проект змін до закону про вибори, "щоб вийти на переголосування".

Також Ющенко повідомив, що Янукович не визнає свою відставку:

"Екс-прем’єр Янукович на переговорах сказав, що він не визнає постанови Верховної Ради від 27 листопада (про невизнання його перемоги) і не визнає постанову про його відставку".

"Спікер парламенту Литвин заявив, що 27 листопада парламент прийняв постанову про політичну оцінку і її не може тлумачити ні Конституційний, ні Верховний суд", - повідомив Ющенко.

"Щодо сьогоднішньої постанови – Литвин сказав, що вона повністю легітимна, відповідає Конституції і уряд України є у відставці", - додав Ющенко.

"Це велика, унікальна перемога сьогоднішнього дня!", - сказав Ющенко.

"Важливим моментом" Ющенко назвав політреформу. "Мета одна: те, що є корисного (у законопроекті №4180), треба приймати. Це логіка, яка сприймається разом із повторним голосуванням і формуванням нового уряду".

Ющенко запевнив, що "найближчі день-два принесуть розв'язання конфлікту".

"До цих пунктів не вистачає рішення Верховного суду. Якщо воно буде у контексті рішення парламенту (про невизнання перемоги Януковича), то тоді ми в одному кроці від розв’язання політичної кризи", - сказав Ющенко.

Особливо Ющенко підкреслив: "За десять днів ми змінили цю країну!" Він повідомив, що на засідання Європейського парламенту у середу всі депутати прийшли з помаранчевою стрічкою.

Завершився його виступ салютом над Майданом Незалежності.

***

Під час мітингу Ющенко також повідомив, чому напередодні було оголошено про припинення переговорів. Окрім спроби парламенту відмінити невизнання перемоги Януковича, на це також вплинули події на Закарпатті.

"29 листопада на стадіоні "Авангард" було обеззброєно 30 злочинців з автоматами, рушницями... Які, переодягнувшись у нашу форму, планували захопити школу в Ужгороді. З вимогою, щоб Кучма і ЦВК прийняли як ультиматум перемогу Ющенка. У разі невиконання обіцяли розстрілювати учнів. Це провокація, яку очолював, здається, мер Мукачева", - сказав Ющенко.

Так от, за словами Ющенка, у вівторок "ці 30 бандитів були відпущені".

"На знак протесту я дав розпорядження Івану Плющу перервати переговори".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування