ЮЩЕНКІВЦІ НЕ ЗНІМУТЬ БЛОКАДУ З КАБМІНУ, допоки звідти не піде геть Янукович

Середа, 1 грудня 2004, 23:54
Прихильники Ющенка знімуть блокування Кабінету міністрів тільки після того, як відставлений уряд Януковича погодиться звільнити це приміщення.

Так один із лідерів „Нашої України” Петро Порошенко прокоментував „Українській правді” пункт про зняття блокади Кабміну, який міститься в тексті спільної заяви Ющенка, Кучми, Януковича і європейських переговорників.

„Теза щодо розблокування Кабміну є прийнятною. Адже блокування почалося як вимога відповідальності уряду за фальсифікацію, сепаратизм і економічну кризу”, - зазначив Порошенко.

„Після того як прем’єр звільнить приміщення – ми знімаємо блокаду. Уряду немає, він у відставці, і це рішення не вимагає подальших дій з боку президента або прем’єра. Якщо уряд продовжує не визнавати відставку – це свідчить про незнання ним законів. А ми забезпечимо виконання законів”, - пояснив Порошенко.

Порошенко також сказав, що у спільній заяві Ющенка, Кучми, Януковича і європейців зафіксовано „серйозний прогрес”.

„Перше, що важливо – сторони визнають необхідність завершення виборів”, - сказав Порошенко.

На питання, чому в документі не стоїть чітка вимога переголосування другого туру, Порошенко сказав: „Редакційно текст заяви опрацьовували не ми”.

„Але завершення виборів – це не є нові вибори. Це продовження. А нові вибори – це нові вибори”, - пояснив Порошенко.

„Я хочу навести слова президента Польщі Кваснєвського: „Якщо під час виборів, коли уже почався процес, стався землетрус і на деякий час вибори перервали – це не означає, що все треба спочатку. Просто після усунення проблем вибори продовжуються”.

Порошенко повідомив, що до експертної групи, яка терміново внесе пропозиції про завершення виборів на підставі рішення Верховного Суду, увійшов він і "нашоукраїнець" Роман Зварич.

До групи також увійшли представники Польщі та ЄС. Хто буде з боку влади, Порошенко не знає.

На питання, якщо Верховний суд не визнає вибори сфальсифікованими, Порошенко сказав:

„Не хочу займатися припущеннями щодо незалежної гілки влади, але всі вищі органи – і українські, і міжнародні – визнали вибори сфальсифікованими. Більше того, їх визнала сфальсифікованими і сторона Януковича, коли подала зустрічний позов до Верховного суду”.

Щодо вимоги політреформи, яка викладена у спільній заяві, Порошенко сказав: „Окрім іншого, політреформа міститься в нашій угоді з соціалістами. Але вступ змін до Конституції у дію починається за перехідними положеннями. На нашу думку, це повинно бути в 2006 році”.

„Українська правда”

Читайте також:

Нові Маріїнські переговори - зняття блокади, політреформа і рукостискання


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування