Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США: Уряд Януковича звільнили через фальсифікацію виборів

Четвер, 2 грудня 2004, 11:34
Міністр закордонних справ ФРН Йошка Фішер висловлюється за переголосування другого туру президентських виборів в Україні.

Про це повідомили в четвер у посольстві Німеччини в Україні, відзначивши, що міністр висловився за прагнення до "швидкого вирішення" суперечки щодо завершення президентських виборів в Україні.

"Повторення другого туру виборів за умови міжнародного контролю" є кращим виходом, заявив Фишер, відзначивши, що це можливо зробити найближчим часом, - передає "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що чим швидше криза буде врегульованою на демократичних початках, "тим краще для України й тим краще для загального регіонального розвитку".

Як повідомлялося, раніше канцлер ФРН Герхард Шредер заявив, що єдиним виходом зі сформованої в Україні кризової ситуації є організація нових президентських виборів.

"Справжня воля українського народу може бути виражена тільки в ході проведених без маніпуляцій виборів", - сказав він, виступаючи в середу в Бундестазі.

В той же час президент Чехії Вацлав Клаус висловився за призначення перевиборів в Україні.

Він також заявив, що оголошення вотуму недовіри уряду Віктора Януковича може мати незворотні наслідки для України, повідомляє в четвер Радіо "Прага".

Він закликав українських політиків утриматися від подібних різких рішень.

Натомість США вважають причиною висловлення Верховною Радою недовіри Кабінету Міністрів фальсифікацію результатів виборів президента України.

Про це сказано в заяві заступника прес-аташе Державного департаменту США Адама Ерелі, передає "Український вибір"

"Це засвідчує, що на додаток до Сполучених Штатів, на додаток до європейців, самі українці, обрані народом представники відкинули те, як уряд повівся стосовно результатів виборів, і вони, знаєте, вживають заходів, щоб побачити справедливий і демократичний результат (виборів)", - сказав Ерелі.

Він підкреслює, що й причиною акцій протесту в Україні також стала фальсифікація результатів виборів президента, тобто порушення волі виборців.

"Воля народу явно не реалізувалася - інакше не було б демонстрацій такого рівня, не було б недовіри парламенту урядові, не було б, знаєте, розповсюджених тверджень про шахрайство й зловживання", - сказав Ерелі.

Ситуацію після виборів президента України також обговорили президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Нідерландів, які головують у Європейському Союзі, президент Ради ЄС Ян Балкененде.

Про це сказано в офіційних повідомленнях прес-служб Путіна й нідерландського головування ЄС, передають Українські новини.

Розмова відбулася за ініціативи нідерландської сторони. Співрозмовники погодилися, що необхідно знайти мирне вирішення конфлікту, який виник в Україні.

Обоє лідерів наголосили на важливості рішення, яке б лежало в рамках законодавства країни, шляхом діалогу між всіма сторонами конфлікту.

Балкененде зазначив, що ЄС підтримає будь-яке рішення, яке матиме підтримку всіх зацікавлених сторін в Україні. Путін і Балкененде домовилися регулярно підтримувати контакти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування