Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція посилено шукає терористів, які готували розстріли від імені Ющенка

Четвер, 2 грудня 2004, 12:27
Міліція Закарпатської області активізувала пошуки членів збройного бандитського формування, які готували масштабну провокацію біля Ужгородського стадіону "Авангард" 26 листопада.

Як повідомив у четвер начальник центру громадських зв'язків Закарпатського облуправління міліції Олександр Маківчук, міліція порушила 8 кримінальних справ за фактом незаконного зберігання зброї, а прокуратура розслідує справу за фактом злісного опору співробітникам міліції при затримці цієї злочинної групи.

Маківчук нагадав, що 26 листопада близько 11 години міліція одержала інформацію про те, на стадіоні "Авангард" (на той момент там проходили мітинги на підтримку Віктора Ющенка й Віктора Януковича) перебувають підозрілі люди зі зброєю й вони, нібито готують масштабну провокацію. На місце виїхали кілька десятків співробітників міліції.

Як виявилося, біля трибуни перебували близько 30 машин і приблизно стільки ж збройних людей. При спробі їхнього затримання зловмисники почали стріляти в повітря й на ураження. На щастя, під час цих пострілів ніхто не постраждав.

Тільки за допомогою спецпідрозділу "Беркут" удалося стабілізувати ситуацію, затримати 30 чоловік і доставити їх у міськвідділ міліції.

Після проведення перевірки міліція майже всіх відпустила, тому що, як з'ясувалося, серед них були водії машин, комерсанти й інші люди, які заявили про непричетність до бандитських формувань.

За словами начальника ЦГЗ, коли міліція стала перевіряти машини затриманих, у них було знайдено близько 70 біт, ножі, пістолети, карабіни, перероблені під автомати, мисливська вогнепальна зброя, вибухівка.

Дозвіл був тільки на зберігання мисливської зброї. У зв'язку із цим міліція й порушила низку кримінальних справ.

"Що стосується президента футбольного клубу "Закарпаття" Володимира Паульо (за деяким даними - він керівник бандитського формування на прізвисько Чалий), то він також був затриманий на місці інциденту, і в його машині міліція вилучила карабін, пістолет і патрони. Потім його відпустили й затримали через три дні в одному з ужгородських ресторанів", - розповів Маківчук.

Начальник ЦГС підкреслив, що на даний момент Паульо перебуває в лікарні, нібито в нього погано зі здоров'ям, у палаті його охороняють шість співробітників міліції.

Крім того, за словами Маківчука, суд вирішує питання про вжиття запобіжних заходів щодо президента футбольного клубу.

Кримінальні справи, як відзначив начальник ЦГЗ, поки порушені за фактами, а не щодо конкретних членів банди. Але за цими справами проходить три особи - сам Паульо, ще дві особи, які зараз перебувають під арештом.

"Зараз пошуками членів збройного бандитського формування займається практично вся закарпатська міліція, створена оперативно-слідча група, у яку входять співробітники карного розшуку, управління по боротьбі з організованою злочинністю, слідчого управління, управління по боротьбі з економічними злочинами", - сказав Маківчук.

Він також додав, що поки що рано говорити, що саме за їхнім планом мало відбутися 26 листопада біля стадіону, міліція не виключає, що це могла бути грандіозна провокація із застосуванням зброї.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Ющенко розповів, як Литвин поставив Януковича на місце. Від імені Ющенка збиралися діяти терористи


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування