Ющенко перейшов на футбольну термінологію і хоче бити пенальті

Четвер, 2 грудня 2004, 13:53
Віктор Ющенко заявляє, що він вийде з переговорного процесу, якщо постане питання про нові вибори.

Про це він заявив журналістам у четвер після завершення Погоджувальної ради керівників груп і фракцій парламенту.

Ющенко порівняв вибори в Україні із спортивним турніром, де у фінал вийшло дві команди. "Було два тайми. Перший тайм – 31 жовтня, другий – 21 листопада. Суть другого тайму полягає у тому, що він не може визначити переможця, і що робить суддя – призначає пенальті, так давайте пенальті".

При цьому він підкреслив, що сьогодні дехто пропонує замість завершення турніру "при рахунку 1:1" розпочати новий турнір. "Ми цього не допустимо, це нечесна позиція", - наголосив Ющенко.

Ющенко зауважив, що про це в середу він говорив і під час "круглого столу" за участі міжнародних посередників. Зокрема, за його словами, він ще на початку зустрічі заявив про свою позицію щодо несприйняття повторних виборів.

Саме тому, підкреслив він, в підсумковому документі і була записана ідея про завершення виборів. "Це квінтесенція, це суть вчорашньої заяви", - наголосив лідер коаліції "Сила народу".

Ющенко розповів, що в середу, хоч це і не було відображено в підсумковому документі, була домовленість про те, що експертна комісія працюватиме у надзвичайно короткі терміни – 1-2 дні. Головна мета цієї комісії – знайти шлях у правовому полі завершити виборчий процес.

Ющенко сказав, що сьогодні є вже розуміння напрямку роботи, а також термінів цієї роботи. "Це дає довіру", - сказав він.

Петро Порошенко також розповів журналістам, що в ході Погоджувальної ради була створена експертна група, до якої увійдуть представники різних фракцій та представник ЦВК. Ця комісія збереться у четвер о 16.00.

За його словами, працюватимуть дві групи. Перша група опікуватиметься технічними процесами, зокрема, спільно з ЦВК визначить, скільки днів необхідно для організації проведення переголосування.

При цьому він висловив власну точку зору, що від ЦВК має працювати Ярослав Давидович, який відповідає у комісії саме за технологічний процес організації виборів.

Друга група займатиметься законодавчим забезпеченням домовленостей щодо переголосування, а також недопущення фальсифікацій, що спостерігались 21 листопада.

Порошенко зауважив, що "Наша Україна" вимагає, щоб комісія працювала у максимально стислі терміни, оскільки, якщо буде видно, що домовленість про комісію є лише спробою затягнути процес, це лише загострить політичну кризу в Україні.

Як відомо, у середу за підсумками переговорів сторони домовилися створити експертну групу для завершення законопроектів щодо прийняття в пакеті з внесенням змін до Закону "Про вибори Президента України" та політреформи за проектом 4180.

Читайте також:

Нові Маріїнські переговори - зняття блокади, політреформа і рукостискання


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News