ТИМОШЕНКО ПОПЕРЕДИЛА ЮЩЕНКА, ЩО ВІН МОЖЕ ВТРАТИТИ КОНТРОЛЬ НАД НАРОДОМ

Четвер, 2 грудня 2004, 14:06
Юлія Тимошенко заявляє, що блокада з органів влади не буде знята до виконання всіх вимог щодо переголосування на виборах президента.

На прес-конференції Тимошенко закликала "спокійніше сприймати" пункти в спільній заяві Ющенка, Кучми і західних переговорників про негайне розблокування органів.

"Щоб цей пункт набув легітимності, на підписання заяви забули запросити Майдан", - сказала Тимошенко. "Представники Майдану просили вам передати, що політики ними не керують, а керують інтереси України".

"Майдан нікуди не піде, ні в якому разі не стухне, доки не отримає Україну, про яку мріяли люди. Я переконана, люди не підуть з Майдану, поки не почують, що Ющенко став президентом", - також сказала вона.

Тимошенко навіть попередила: "Якщо Віктор Андрійович спробує спинити Майдан – у нього нічого не вийде. Вони не слухають жодного політика і зроблять свою справу".

Водночас Тимошенко звинуватила Леоніда Кучму у затягуванні переговорів з Віктором Ющенком.

"Стримує оголошення Ющенка президентом одна людина – це Кучма. Він не вносить узгоджений склад ЦВК, не підписує указ про відставку уряду, не підписує зміни до закону про вибори президента", - сказала Тимошенко на прес-конференції.

"Президент намагається змінити пріоритети, перевести все до політичної реформи, консолідувати тим самим свій табір. Цей трюк у нього не вийде!", - попередила Тимошенко.

Тимошенко повідомила, що коаліція "Сила народу" планує "завершити всі переговори з владою протягом одного-двох днів", і в разі їх провалу перейти до рішучих дій.

"Ми маємо більшість для ухвалення змін до закону про вибори, які дають змогу провести переголосування. Крім того, до кінця дня ми внесемо варіант змін до Конституції, і безумовною умовою є введення їх у дію після 1 січня 2006 року".

"Якщо зміни, які запропонуємо ми і Мороз, не будуть сприйняті, ми не дамо затягнути процес", - сказала Тимошенко.

Вона також повідомила про формування нової більшості під президента Ющенка. "Уже сьогодні-завтра можна буде говорити про таку більшість", - сказала Тимошенко. "У найближчі дні ми дамо склад уряду народної довіри", - додала вона.

"Якщо Кучма терміново, негайно не підпише (укази про формування уряду народної довіри), народ не буде терпіти жодного політика. Народ скаже слово чітко і радикально".

Тимошенко сказала, що "головний момент – це рішення Верховного суду".

На питання, що робити, якщо Верховний суд не визнає вибори нечесними, Тимошенко сказала: "Не важливо, чи влаштує це політиків чи ні – важливо, чи влаштує це народ".

"Якщо суд не дасть відповіді, що вибори сфальсифіковано – думаю, народ це дуже погано сприйме, і дії народу буде важко контролювати".

Тимошенко також сказала, що це вона відкрила двері народу до парламенту, коли у вівторок люди спробували зайти до Верховної Ради. "Коли народ мирно – підкреслюю, мирно – спробував зайти до парламенту, це кардинально переламало ситуацію", - додала Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News