Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІНЧУК ДУМАЄ, ЩО КУЧМА ГОТОВИЙ ДО КОМПРОМІСУ З ЮЩЕНКОМ. ВНУТРІШНЬО

Четвер, 2 грудня 2004, 14:30
Один з найбільших українських бізнесменів, народний депутат і зять глави держави Віктор Пінчук відзначає, що президент Леонід Кучма готовий піти на угоду з опозицією.

В інтерв'ю впливовій американській газеті "Нью-Йорк Таймс" у четвер Пінчук говорить про Кучму: "Для його життя і його спадщини наступний тиждень стане важливішим, ніж попередні 10 років. Внутрішньо він уже готовий до компромісу. Він повинен врятувати країну".

Пінчук не вбачає реальної загрози в закликах до автономії й росту сепаратистських настроїв на сході країни. "Ми будемо боротися проти цього. Цього не відбудеться", - заявляє він.

"Без сумніву, вибори проводилися з порушеннями й фальсифікаціями, що стало майже традиційним для пострадянського простору, - сказав він. - Фальсифікації застосовувалися обома сторонами, але, по суті, у другому турі одна сторона фальсифікувала більш ефективно, ніж інша".

Член президентської родини відзначає, що опозиційний кандидат Віктор Ющенко більш успішно використовує образ реформатора й керує моментом.

В іншій статті, яка також публікується в "Нью-Йорк Таймс" у четвер, приводяться слова з інтерв'ю Пінчука: "Якщо ми будемо мати нові вибори, чесно кажучи, дуже імовірно, що Ющенко буде новим президентом".

"Вони діяли правильно, правильно, тому що вони використали правильні гасла. "Ми будемо боротися з корупцією. Ми будемо боротися за демократію". Це - дуже популярно", - говорить бізнесмен про прихильників Ющенка.

Пінчук вважає, що, якщо Ющенко стане президентом, ще не факт, що він буде ліберальним реформатором, на що зараз розраховують його прихильники: "Це не вибір між білим і чорним. Це - два сірих чоловіки, з яких один, можливо, дещо світліший".

"Відверто кажучи, обидві команди мають сильно корумпованих людей і високо професійних людей", - говорить він.

Пінчук, який влітку організовував візити в Україну низки авторитетних американських політиків, називає себе "прозахідною людиною". "Це моя головна мета. Я хочу жити в глобальному світі", - говорить він.

Зять президента тепло відгукнувся про учасників акції на підтримку Віктора Ющенка в центрі Києва.

За повідомленням "5 каналу", увечері в середу Пінчук разом з дочкою відвідав наметовий табір учасників акції на вулиці Хрещатик.

"Там усе сповнене теплотою, це прекрасно. Якби я був студентом, я сам був би отут", - сказав він.

Читайте також:

Пінчук сходив на Майдан й "підписався" під "Кучму геть!"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...