БІЛОКОНЬ ВІДКРИВ 15 СПРАВ ЗА БЛОКАДУ КАБМІНУ Й АП. І шукає нападників на Януковича

Четвер, 2 грудня 2004, 15:57
За фактами блокування державних установ і доріг міліція порушила 15 кримінальних справ. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Михайло Корнієнко.

"Порушено 15 кримінальних справ по блокуванню будинків, державних установ, транспортних комунікацій", - сказав він на засіданні всеукраїнського прес-клубу в Києві в четвер, відзначивши, що "це не нормальне явище", тому міліція закликає учасників акції громадської непокори припинити блокування.

"На жаль, я не можу сказати, що ці збори (акції протесту) є мирними", - сказав перший заступник міністра, відзначивши, що захоплення Українського дому, Будинку профспілок, а також блокування адміністрації президента, Кабінету міністрів і Верховної Ради "виходить за межі заявок, поданих у Київміськадміністрацію".

Те саме, на переконання Корнієнка, стосується перекриття доріг і транспортних магістралей. "Це неповага до киян і невихованість", - вважає він.

Говорячи про кількість учасників мітингів на підтримку Віктора Ющенка й Віктора Януковича, Корнієнко відзначив, що, у середньому, у день із боку прихильників обох у різних регіонах України збирається до ста тисяч чоловік.

Як стверджує заступник голови МВС, зараз у Києві 30-50 тис. прихильників обох політиків, а на Майдані - до 15 тис. прихильників Ющенка.

Корнієнко також відзначив, що в столиці відбувають службу майже 80% особового складу гарнізону київської міліції й внутрішніх військ. Також у місто стягнуті більше 10 тис. співробітників міліції з інших регіонів, батальйони "Беркут" практично з усіх областей України.

Разом з тим, перший заступник міністра підкреслив, що ситуація як у Києві, так і в регіонах - контролюється. "Жоден начальник обласних управлінь міліції не звільнений, як і керівництво МВС", - підкреслив він, додавши, що співробітники міністерства, і, у першу чергу, керівництво, працюють цілодобово.

Корнієнко також повідомив, що міліція перевіряє інформацію про напад на сина Віктора Януковича у зв'язку із заявою останнього.

"Іде перевірка цього сигналу. Це перевіряється", - сказав він.

Як повідомлялося, 28 листопада Янукович у телефонній розмові з першим заступником державного секретаря США Ричардом Армітеджем розповів співрозмовникові про тиск на його родину.

"Був факт нападу на мого сина, і його ледь урятували. Я змушений був відправити родину з Києва. Такий же тиск чиниться на членів моєї команди й членів їхніх родин", - додав Янукович.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Поки Янукович розповідав Армітеджу, як били сина, його попросили самого не застосовувати силу


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
16:26
"Укренерго": у трьох областях застосовані екстрені відключення
Усі новини...