Третина України готова мітингувати, мільйони сидіти на Майдані

Четвер, 2 грудня 2004, 19:05
Третина українських громадянин готові взяти участь в акціях протесту проти фальсифікації результатів президентських виборів, у той час як більше половини не готові на такий крок.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 25 по 29 листопада.

Було опитано 2013 респондентів старше 18 років в 118 населених пунктах, включаючи більші й малі міста, села, селища міського типу у всіх регіонах України.

Помилка вибірки не перевищує 2,3%, без врахування дизайн-ефекту.

Відповіді респондентів на питання, " чи готові ви взяти участь в акціях громадянської непокори проти фальсифікації результатів президентських виборів "За чесні вибори", проголошених Віктором Ющенком?", розподілилися в такий спосіб: готові взяти участь - 31%, не готові - 62%, не змогли відповісти - 7%.

Відповідаючи на запитання, "У яких формах громадянської непокори непокори ви готові взяти участь", найбільше респондентів вибрали варіанти відповіді: "брати участь у мітингах, пікетуваннях у своєму місті (селі)" - 27%; "активно допомагати учасникам акції (приносити їжу, теплий одяг, надавати житло й ін.)" - 10%, "їхати в Київ для участі в мітингу на Майдані Незалежності" - 9%.

Раніше, за даними соціологів, готовими захищати свій вибір на акціях протесту були лише 8% українців.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування