Януковичці створюватимуть блок-пости на дорогах та масово молитимуться за мир?

Четвер, 2 грудня 2004, 20:40
Команда Віктора Ющенка отримала у своє розпорядження план подальших дій влади.

Про це заявив у четвер голова парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією народний депутат України Володимир Стретович, повідомляє УНІАН.

Стретович продемонстрував документ, який напередодні принесла до штабу Ющенка "людина, яка на попередніх виборах працювала в штабі Віктора Януковича". Стретович не назвав ім'я цієї людини, "бо вона живе в криміногенному регіоні, і є загроза її життю".

"Цей документ, копія факсу зі штабу Януковича, являє собою концепцію підготовки акцій "Народ, действуй! Цей факс було надіслано до їхнього штабу із проханням організувати відповідні дії з огляду на те, що виборча кампанія їхнього кандидата відбувається не так успішно, як планувалося", - розповів Стретович.

"Але ми передамо ці матеріали до правоохоронних органів, адже вони містять всі ознаки кримінального злочину. Також ми звернемось до СБУ для того, щоб цій людині забезпечили оборону", - сказав народний депутат.

"У цьому документі було запропоновано скликати зібрання облрад з порядком денним, зазначеним у документі. А це пункти: від оцінки суспільно-політичної ситуації в країні - до реструктуризації системи управління", - зазначив Стретович. "Іншими словами, мова йде про зміну державного устрою", - підкреслив він.

Стретович розповів, що другий пункт документу - створення обласного "комітету дії" - є калькою з того, що створено коаліцією "Сила народу". Також Стретович звернув увагу присутніх на другий абзац, де йдеться про проведення в регіонах мітингів на підтримку Януковича.

Але найцікавішим, з погляду народного депутата, є пункт про те, що "на масових мітингах здійснюється обов'язкове затвердження всіх рішень, які було прийнято обласними радами".

"Цей документ було надіслано до штабу Януковича 27 листопада, а 28-го в Сіверськодонецьку відбувся антинародний шабаш, який бачили всі. І план виконання цього шабашу зазначено в пункті 3 цього документа, аж до засобів теле- й радіотрансляцій. Зокрема, на каналі "Украина", який на сьогодні став засобом розпалювання міжнаціональної ворожнечі", - сказав Стретович.

Також Стретович звернув увагу на організаційну складову документа, де йдеться про розгортання агітструктури штабів усіх рівнів на базі штабів із виборів президента. "Таким чином, ми маємо в державі антидержавну структуру, яка свої дії спрямовує на розкол держави", - наголосив Стретович.

"В останньому розділі документа є цікавим пункт 4, де передбачено організацію блок-постів на всіх транспортних магістралях з обов'язковим розміщенням зовнішньої агітації", - зазначив народний депутат.

"І найбільшим проявом фарисейства є пункт 7, у якому передбачено під час проведення масових акцій організацію церковних молебнів і богослужінь за мир та стабільність", - наголосив Стретович.

"Оскільки я волею парламенту очолюю Комітет із питань боротьби з оргзлочинністю, маю вас запевнити, що це є вияв організованої злочинності, яка набуває публічних форм", - сказав Стретович. Він зазначив, що цей документ не може бути фальшивкою, адже все, що там зазначено, зараз відбувається в країні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

17:40
У березні Мінфін залучив до держбюджету 9 мільярдів доларів зовнішнього фінансування
17:30
Росіяни вивозять крадене українське збіжжя до Туреччини, Лівії та Ізраїлю – розслідування
17:29
НАБУ та САП завершили розслідування про заволодіння земель на Київщині: збитки - 1,8 мільярда
17:07
У ХІХ ст. лікар обгорнув книгу шкірою померлої пацієнтки. Нині Гарвард прибрав цю палітурку
17:06
ЗМІ: Польські асоціації підтвердили дивну поведінку польського чиновника на переговорах з Києвом
17:00
"Норнікель" втрачає клієнтів в ЄС: вони відмовляються від продукції з російських металів
16:47
Данілов, Литвиненко та інші перестановки, які готує Зеленський
16:46
"Укрнафта" отримала додатковий видобуток в майже 140 тонн нафти на добу
16:44
Українець, який вперше переміг на престижному ультрамарафоні в Канаді, розповів про дистанцію
16:26
"Укренерго": у трьох областях застосовані екстрені відключення
Усі новини...