Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдума Росії обвинувачує ОБСЄ в підштовхуванні України до масових заворушень

П'ятниця, 3 грудня 2004, 10:43
Держдума Росії в п'ятницю на засіданні прийняла заяву щодо ситуації в Україні, у якій депутати висловили занепокоєння діяльністю ряду європейський країн.

За цей документ у цілому проголосували 415 депутатів, проти не було жодного голосу, вісім утрималися, передає РІА "Новості".

У документі, названому "Про спроби деструктивного втручання ззовні в розвиток ситуації в Україні", депутати виражають серйозну заклопотаність у зв'язку з розвитком суспільно-політичної ситуації в цій країні.

При цьому нижня палата поклала частину відповідальності за те, що відбувається, на ряд європейських організацій.

"Депутати Держдуми зі зростаючою тривогою спостерігають за діяльністю ряду представників Євросоюзу, у тому числі Європарламенту й органів ОБСЄ, не сприятливої стабілізації обстановки в Україні", - йдеться в заяві.

"Їхній однобокий підхід фактично підштовхує до небезпечних дій радикально настроєну частину населення України, що загрожує масовими заворушеннями, хаосом, розколом країни", - заявляють депутати.

У заяві Держдума відзначає, що "зовнішні сили, які намагаються деструктивно впливати на розвиток ситуації в Україні, несуть пряму відповідальність за вихід ситуації за рамки правового поля".

"Опора опозиції на методи "вуличної демократії", криза, пов'язана з виборами президента України, створюють передумови для переходу політичного протистояння в ще більш гостру фазу", - говориться в заяві.

Заява буде направлена керівництву Росії й України, і до Верховної Ради України.

Нагадаємо, що у свою чергу президент Росії Путін відвідував Україну перед кожним туром виборів. У четвер він і президент України Кучма провели зустріч в аеропорті Внуково, під час якої обговорили ситуацію в Україні.

Читайте також:

Кучма : "Було б дивно, якби Росія стояла осторонь..."

БУШ ІЗ НІГЕРІЇ ПОПРОСИВ КУЧМУ ПОЧУТИ ВОЛЮ НАРОДУ

ЄВРОПАРЛАМЕНТ ВИМАГАЄ ПЕРЕВИБОРІВ ПРИ УЧАСТІ ЮЩЕНКА І ЯНУКОВИЧА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...