КВАСНЄВСЬКИЙ ПРОПОНУЄ ПЕРЕГОЛОСУВАТИ 19 ГРУДНЯ. Австралія також хоче переголосування

П'ятниця, 3 грудня 2004, 10:57
Президент Польщі Александр Кваснєвський вважає, що якщо Верховний Суд України ухвалить рішення за підсумками президентських виборів найближчим часом, то 19 грудня можна було б повторити голосування.

Про це польський лідер заявив у п’ятницю в інтерв`ю Першій програмі Польського радіо, передає РІА "Новості".

Кваснєвський також повідомив, що має намір знов, утретє, вирушити до України одразу ж після вердикту Верховного Суду. Президент Польщі висловив сподівання, що рішення буде ухвалено в п’ятницю.

Польський лідер вважає, що чим довше продовжуються переговори між представниками влади і опозицією, тим більше зростає ризик виникнення конфлікту в Україні.

Кваснєвський також зазначив, що розв`язати українську кризу без допомоги Росії не вдасться.

В той же час, Сенат Австралії пропонує вирішити політичну кризу в Україні шляхом проведення переголосування в умовах транспарентності та неухильного дотримання міжнародних стандартів та принципів демократії.

Про це йдеться у резолюції, що стосується ситуації в Україні у зв’язку з президентськими виборами, ухваленій в четвер за пропозицією представника правлячої Ліберальної партії сенатора Чепмена, повідомляє прес-служба Центрального штабу Ющенка з посиланням на Посольство України в Австралії.

У своїй резолюції сенат Австралії не визнає офіційні результати виборів президента України, оголошені Центральною виборчою комісією України, оскільки вони "не можуть вважатися такими, що належним чином відображають волевиявлення українського народу".

Положеннями резолюції зауважується, що серед умов переголосування передбачається використання відкріпних посвідчень винятково відповідно до вимог законодавства, рівний доступ обох кандидатів до засобів масової інформації, участь міжнародних спостерігачів на всіх рівнях виборчого процесу.

В документі, що був одностайно затверджений сенатом, також міститься окреме звернення до Уряду Австралії щодо вживання подальших кроків у контексті реалізації положень зазначеної резолюції.

Прийняття цього документу є офіційною позицією Уряду Австралії, який критично поставився до результатів другого туру голосування, при цьому беручи за основу свідчення міжнародних спостерігачів з ОБСЄ, ЄС та інших міжнародних організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування