Запоріжжя й Дніпропетровськ за нові вибори. "Третьої особи"

П'ятниця, 3 грудня 2004, 11:15
Якщо Верховний Суд визнає факти фальсифікації виборів, слід проводити нові вибори від початку – з висуванням нових кандидатів.

Такої думки дотримуються мер Запоріжжя Євген Карташов та губернатор Дніпропетровщини Володимир Яцуба.

Карташов зробив свою заяву під час оперативної наради учасників будівництва нових мостових переходів через Дніпро.

Це найприйнятніше рішення, сказав Карташов і додав: "У будь-якому разi, хто б з них не переміг, друга сторона буде незадоволена. Потрібно знайти третю особу, яка б задовольнила і лівий берег України, і правий", - повідомили агентству УНІАН в прес-службі Запорізького міськвиконкому.

У свою чергу, глава Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Яцуба заявив, що вибори президента України слід почати "з чистого аркушу".

Про це він сказав у четвер ввечері в інтерв'ю, яке було оприлюднене на двох каналах обласного та дніпропетровського міського телебачення.

За словами Яцуби, "це відразу заспокоїть ситуацію і врятує Україну, якщо хочете". "Але після рішення Верховного Суду", - додав губернатор.

Яцуба також повідомив про свою зустріч з бізнесменами Дніпропетровщини, які, за його словами, обурені останніми повідомленнями з Києва про дії опозиції, що скасовують домовленості щодо шляхів виходу з політичної кризи.

Яцуба вважає, що опозиція вдається до "грубого тиску", чим викликає обурення в Луганській, Донецькій, Харківській областях, де переважна більшість виборців проголосувала за Віктора Януковича.

Губернатор Дніпропетровщини заявив, що "стримування прийняття протизаконних рішень та порушень Конституції як з боку опозиції, так і з боку східних областей може розсипатися" та призвести до дуже поганих наслідків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News