"Трудова Україна" розвалилася, бо Тігіпко пішов до Януковича, а потім всіх кинув

П'ятниця, 3 грудня 2004, 11:34
Велика група депутатів залишила фракцію "Трудова Україна" через позицію лідера Сергій Тігіпка.

"Через його роботу на чолі штабу Януковича авторитет партії втрачено", - сказав у коментарі "Українській правді" депутат Олександр Єдін, який був одним із 10 депутатів, які в п’ятницю вийшли з "Трудової України".

За словами Єдіна, фракція "Трудова Україна" так і не визначилася зі своєю ідеологією, орієнтуючись в західних регіонах України на одні сили, а у східних – на інші.

Крім того, за словами Єдіна, "керівництво фракцією було практично втрачено": "Трудова Україна" так і не змогла виробити спільну лінію при голосуванні, оскільки частина депутатів не входила до партії.

Єдін сказав, що він увійшов до групи "Єдина Україна". Щодо інших дев’яти екс-членів "Трудової України", то, за словами Єдіна, вони "пристануть до табору людей, які виступають за демократію, за унітарність держави".

Він також нагадав, що частина депутатів, які вийшли, у середу підтримали відставку уряду Януковича, "який поставив країну на межу фінансової кризи, і який продовжує бездіяти і відмовчуватися".

Водночас інший депутат, який вийшов із "Трудової України", дав коментар на умовах анонімності: "Ми не любимо, коли нас кидають".

Він висловив обурення позицією Тігіпка, який "спочатку пішов до донецьких, очолив штаб Януковича, потім його кинув, а потім пішов із Нацбанку – і навіть не порадився з нами, хоча квота на главу НБУ була закріплена за "Трудовою Україною".

Депутат також повідомив, що вони планують створити свою фракцію, яка може нараховувати 20 депутатів.

Джерела "Української правди" вказують на те, що група, яка вийшла з "Трудової України", буде орієнтуватися на Володимира Литвина.

Вони також звертають увагу, що Ігор Шаров, який вийшов із "Трудової України", був "свого роду зв’язковим із президентом Кучмою – він був його радником".

Водночас депутати-банкіри брати Олександр та Сергій Буряки, а також Федір Шпиг, які також вийшли з фракції Тигіпка, були близькі до Ющенка. Зокрема, Сергій Буряк, засновник "БрокБізнесБанку", є кумом Віктора Ющенка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування