Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич загубив 11 депутатів, поки йшов в КС протестувати проти відставки Януковича

П'ятниця, 3 грудня 2004, 11:44
49 депутатів Верховної Ради просять Конституційний Суд визнати таким, що не відповідає Конституції, рішення парламенту від 1 грудня, яким Рада висловила недовіру Кабінету міністрів Віктора Януковича.

Про це "Українським Новинам" повідомив начальник прес-служби КС Володимир Шляпошніков.

З його слів, подання від депутатів надійшло до КС у четвер ввечері, зараз перебуває в стадії попереднього вивчення й конституційне провадження по ньому ще не відкрито.

Шляпошніков сказав, що депутати подали конституційне подання, у якому просять визнати такими, що не відповідають Конституції, пункти 7 й 8 постанови Ради від 1 грудня.

У пункті 7 постанови Ради сказано, що парламент скасовує своє рішення від 16 березня про схвалення програми діяльності Кабміну "Послідовність. Ефективність. Відповідальність" і, відповідно до частини 4 статті 115 Конституції, висловлює недовіру Кабміну, яка означає його відставку.

У пункті 8 постанови Рада пропонує президентові за участі голови Ради невідкладно на період до вступу на пост новообраного президента сформувати персональний склад Кабміну - уряду народної довіри з урахуванням пропозицій депутатських фракцій і груп у Раді.

1 грудня Рада висловила недовіру Кабміну, яка, відповідно до Конституції, означає його відставку.

За таке рішення проголосували 229 депутатів при необхідних 226.

Як відомо, в четвер нардеп Нестор Шуфрич заявляв, що подання до КС подають 60 депутатів.

Читайте також:

Проти відставки Януковича знайшлося аж 60 депутатів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування