Для "Пори" Ющенко може стати зрадником

П'ятниця, 3 грудня 2004, 13:19
Громадська кампанія "Пора" закликає Віктора Ющенка негайно припинити будь-які переговори з владою, оскільки вважає нинішнього президента Леоніда Кучму й прем'єра Віктора Януковича "злочинцями, переговори з якими неприпустимі".

"Уже кілька днів ми є свідками того, як Ви ведете переговори із представниками злочинної влади - тими, хто причетний до спроби державного перевороту шляхом фальсифікації президентських виборів", - йдеться у відкритому зверненні "Пори" до Ющенка, розповсюдженому на прес-конференції в п'ятницю у Києві.

Один з координаторів "Пори" Андрій Юсов заявив, що кампанія починає акцію проти переговорного процесу, і вже сьогодні на вулицях можна буде побачити плакати з гаслами: "Стоп переговорам!" і "Пора дій!", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він також заявив, що біля адміністрації президента буде розбито ще одне наметове містечко, а також буде відновлено пікет заміської резиденції президента в Кончі-Заспі, а також повідомив про початок акції, спрямованої проти міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя.

"Він (Білоконь) буде бачити нас біля своєї квартири, коли йтиме на роботу, ми нагадаємо йому, що ми не здаємося", - сказав Юсов.

Про реакцію прихильників Ющенка на угоду, підписану всіми сторонами конфлікту, в якій йдеться про необхідність ухвалення компромісного рішення щодо виходу з кризи, пише також часопис "Індепендент".

"Ющенко не повинен думати, що може робити все, що захоче. Він не може", - сказав в інтерв"ю "Індепендент" один з активістів громадської організації "Пора", який відмовився назватися.

Він також сказав: "Завжди було відчуття, що Ющенко може нас зрадити".

Саме активісти "Пори", йдеться далі у статті, були серед перших, хто організовував наметове містечко на Майдані Незалежності в Києві, забезпечували людей всім необхідним, і саме вони продовжують це робити.

Про джерело фінансування організації, пише кореспондент, надходить суперечлива інформація. "Незважаючи на те, що активісти "Пори" твердять, що гроші надходять з неурядових організацій та від українців, які живуть за кордоном, також повідомляють, що "Пору" фінансує Вашингтон", - зазначено у статті.

Як пише "Індепендент", в той час як Ющенко каже про переговори та ухвалення рішень в межах законодавства, представники "Пори" висловлюються за більш радикальні кроки.

Газета також цитує прес-секретаря "Пори" пані Безверху, яка заявила, що організація вже втомилась від переговорів. "Ми не знаємо, чи зможуть це витримати люди. Процес переговорів нічого не означає. Ми хочемо діяти", - сказала вона.

Натомість, як пише "Індепендент", Юлія Тимошенко для активістів "Пори" уособлює їхнє уявлення про ведення боротьби. Багато з них називають її богинею революції, пише газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...