Переголосування 2-го туру може відбутись через 21 або 45 днів?

П'ятниця, 3 грудня 2004, 14:47
Член ЦВК Марина Ставнійчук вважає, що для організації переголосування другого туру президентських виборів необхідно від 21 до 45 днів.

Про це Ставнійчук говорила на Погоджувальній раді керівників фракцій і груп парламенту, де обговорювались можливі варіанти завершення виборчого процесу.

Вона сказала, що для формування складу нових територіальних і дільничних комісій знадобиться мінімум 40-45 днів. При цьому Ставнійчук нагадала, що ротації членів комісій вимагає Віктор Ющенко.

Ставнійчук підкреслила, що рішення про проведення повторних виборів, або переголосування, має прийматись політиками на підставі рішення Верховного Суду.

Крім того, вона розповіла, що в п’ятницю обговорювалося зміни до Закону України "Про вибори президента України" при переголосуванні виборів.

У законопроекті, за словами Ставнійчук, передбачений дуже жорсткий контроль за відкріпними посвідченнями, що може ускладнити голосування виборців, особливо у сільській місцевості, оскільки відповідно до запропонованих змін, відкріпне посвідчення можна буде отримати лише в територіальній виборчій комісії, а нерідко в сільській місцевості територіальна комісія охоплює декілька сіл районного центру.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...