Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рішення Верховного Суду змусить Кучму звільнити Януковича й ЦВК

П'ятниця, 3 грудня 2004, 17:57
Депутат Юрій Ключковський (фракція "Наша Україна") заявляє, що після рішення Верховного суду про визнання недійсним другого туру президентських виборів і неправомірності дій ЦВК, президент України Леонід Кучма повинен внести в парламент пропозиції по новому складі Центвиборчкому.

Про це він заявив у п'ятницю, відзначивши, що ЦВК зобов'язана виконати рішення Верховного суду й прийняти постанову про проведення повторного голосування, у противному випадку члени ЦВК підлягають кримінальній відповідальності.

"Центвиборчком - однаково, у старому або в новому складі - повинен призначити повторне голосування у виконання рішення Верховного суду", - підкреслив він.

Ключковський також підкреслив, що він "не може припустити", що діючий президент не виконає рішення Верховного суду. Він також відзначив, що "зараз уже можна сказати, що ніякого голосування 21 листопада не було".

За словами депутата, сторона Ющенка поки не знає тексту окремого визначення Верховного суду, однак припускає, що воно відповідає вимогам, що втримувалися в скарзі сторони опозиційного лідера.

Зокрема, за його словами, це стосувалося того, щоб Верховний суд звернув увагу на неможливість функціонування нинішнього складу ЦВК.

"Тому ми очікуємо від президента внесення нових пропозицій щодо нового складу ЦВК за узгодженням із фракціями Верховної Ради, як передбачено законом. А, по-друге, ми сподіваємося, що президент, нарешті, зрозуміє, що виконавча влада в особі Кабінету міністрів допустила настільки серйозні порушення закону, що необхідно виконувати постанову Верховної Ради про недовіру уряду й відправляти його у відставку", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...