Янукович відмовиться іти на переголосування..і Ющенко змагатиметься з Морозом

П'ятниця, 3 грудня 2004, 18:11
Народний депутат із фракції "Регіони України" Іван Курас не виключає того, що Віктор Янукович відмовиться від участі в повторному голосуванні.

Про це він сказав в інтерв`ю УНІАН.

За його словами, він не виключає таку вірогідність, виходячи з деяких останніх заяв прем`єр-міністра України Януковича.

Довірена особа Ющенка Микола Катеринчук припустив, що Янукович відмовиться від участі в переголосуванні і тоді Ющенку доведеться долати 50% бар’єр.

Водночас член ЦВК Андрій Магера зазначив, що в разі, якщо більше як за 10 днів до повторного голосування Янукович відмовиться від участі у виборах, то до бюлетеня буде внесено кандидатури Віктора Ющенка та кандидата в президенти, який був на третьому місці під час першого туру виборів, тобто Олександр Мороз.

В той же час він повідомив, що в разі відмови Януковича від переголосування менше як за 10 днів то тоді бюлетень буде внесений лише один кандидат – Ющенко.

За його словами, в такій ситуації Ющенко необхідно буде набрати голосів "за" свою кандидатуру більше, ніж голосів "проти всіх" і він в такому разі переможе.

Член фракції СПУ Станіслав Ніколаєнко вважає, що Віктору Януковичу не слід йти на переголосування, оскільки це йому не принесе перемогу.

Він зазначив, що згідно з законодавством у випадку відмови Януковича від переголосування у другий тур вийшов би Олександр Мороз.

За його словами, в такому випадку між Ющенком і Морозом були б "тісні перемовини" і не відбулось би "ніякої бійки".

Ніколаєнко вважає, що вони б як політики змогли домовитись про спільні кроки в майбутньому.

***

Коментуючи рішення суду нардеп Олександр Турчинов висловив думку, що Ющенко при повторному голосуванні здобуде значну перевагу над кандидатом в президенти Віктором Януковичем.

Про це заявив в інтерв`ю журналістам.

За його словами, сьогоднішнє рішення ВСУ це є не перемога суддів, не перемога народних депутатів, а перемога народу України, який відстоював своє право вибирати. Він зазначив, що має бути зроблено все, щоб змінити до повторного голосування виборче законодавство з метою недопущення можливих фальсифікацій.

***

Представник Ющенка у Верховному Суді України Микола Полудьоний вважає, що під час повторного голосування команда Віктора Януковича після сьогоднішнього рішення ВСУ більше не вдасться до тих дій, які вони чинили під час попередніх турів президентської кампанії.

Відповідаючи на запитання, чи буде знову команда Януковича пробувати проводити незаконно предвиборчу кампанію та вдасться знову до фальсифікації виборів
Полудьоний сказав, "вважаю, що ні, проблемні регіони відомі, контроль буде, і до того ж суспільство зараз цементувалося.

Я вважаю, що агітація буде проводитись в рівних умовах, а також думаю, що підрахунок голосів буде проходити чесно".

Полудьоний також висловив сподівання, що новий президент, а ним, він впевнений, стане Ющенко, звернеться до українського народу з новорічним привітанням.

Рішення Верховного Суду читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування