Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник міністра внутрішніх справ задіяний у фальсифікаціях?

П'ятниця, 3 грудня 2004, 18:15
Заступник начальника Відділу внутрішньої безпеки в Івано-Франківській області, полковник міліції Байдащук написав відкритого листа прокуророві області "з інформацією про грубі порушення законодавства з боку заступника міністра внутрішніх справ Віктора Зубчука.

Байдащук стверджує, що Зубчук перед другим туром виборів нібито "віддав злочинний наказ начальнику УМВС про витребування в службовців відкріпних талонів".

Про це повідомили у прес-службі Центрального штабу Віктора Ющенка.

Факт такого порушення беззаперечно підтвердили автору листа в особистій розмові троє заступників начальника УМВС, повідомили у прес-службі.

Байдащук вимагає негайно порушити кримінальну справу і просить вважати свій лист заявою про вчинення злочину.

Автор листа наголосив, що до такого вчинку його спонукав виступ у Верховному Суді "колишнього, я наголошую колишнього, мого вчителя кримінального права і земляка, великого теоретика права Степана Гавриша".

"Я віддав міліції понад 20 років служби, вважаю, що на всіх посадах служив чесно і віддано, і в даний час поступаю чесно, відповідно до чинного законодавства України, як співробітник міліції, який володіє інформацією про вчинений тяжкий злочин проти прав громадян і України в цілому", - заявив полковник Байдащук.

Тимчасом директор школи с. Радошин Ковельського району Тетяна Ворожко та завуча цієї ж школи Надія Бондаренко заявили про погрози та тиск під час виборів з боку посадових осіб Ковельського району – заступника голови Ковельської районної державної адміністрації Любові Гаврилюк, керівника апарату Галини Рябко та працівника райдержадміністрації Світлани Очеретяної.

"Особисто я повинна була загітувати 10 жителів с.Радошин і 4 членів своєї сім’ї. Світлана Петрівна (Очеретяна) погрозила, якщо вчителі не підтримають владу, то гроші, які плануються виділятись на школу, отримають інші школи", – говориться у заяві Бондаренко.

"Гаврилюк рекомендувала залякувати вчителів, аби вони підтримали провладного кандидата, але найбільш обурили слова Любові Миколаївни: "Якщо ви цього не зробите, то мені буде шкода, що по вас потопчуться", - йдеться в заяві.

Як повідомляє прес-служба голови Волинської облорганізації УНП Бориса Загреви, за фактами порушення чинного законодавства, вказаних у заявах, народним депутатом готується депутатське звернення до прокуратури.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування