Кучма закидає Ющенкові зрив домовленостей. У понеділок в Києві будуть Кваснєвський і Солана?

П'ятниця, 3 грудня 2004, 23:00
Президент України Леонід Кучма заявляє про невиконання опозицією домовленостей, досягнутих під час "круглого столу".

За повідомленням прес-служби президента України, у суботу, 4 грудня Кучма провів телефонну розмову з головою Європейської Ради, прем'єр-міністром Королівства Нідерланди Яном Петером Балкененде.

У ході розмови президент України поінформував про розвиток ситуації з виходу України з політичної кризи.

Як зазначає прес-служба, глава держави наголосив, що практично всі домовленості, досягнуті під час засідання "круглого столу" за участю європейських політиків, не виконуються опозицією, що призводить до загострення ситуації в країні.

Кучма наголосив на необхідності термінового проведення наступного засідання "круглого столу" для обговорення результатів виконання рішень попереднього засідання.

В той же час прес-служба президента повідомляє, що у суботу Кучма провів телефонну розмову з президентом Республіки Польща Александром Кваснєвським, і попередньо домовився з ним про зустріч в рамках "круглого столу" у понеділок, 6 грудня.

В цей же день Кучма провів телефонну розмову також з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Під час бесіди було домовлено, що Борис Гризлов представлятиме Російську Федерацію на засіданні "круглого столу".

Очікується, що верховний представник Європейського Союзу по єдиній зовнішній політиці й політиці безпеки Хав'єр Солана візьме участь у консультаціях з вирішення ситуації, яка склалася в Україні.

Прес-секретар представника ЄС Христина Галлах все-таки не змогла остаточно підтвердити, що Солана відправиться в Київ, передає Агентство Франс Пресс.

"Якщо переговори відбудуться, без сумніву, Євросоюз буде на них представлений", - сказала Галлах. Вона додала, що існує "висока ймовірність" того, що Солана прибуде в Київ у понеділок, повідомляє Інтерфакс-Україна

Як повідомлялося, 2 грудня учасники багатосторонніх переговорів у Києві з врегулювання політичної кризи домовилися, серед іншого, про проведення політичної реформи. Натомість у суботу, 4 грудня, Верховна Рада не змогла ухвалити ніякого рішення з цього питання, тому що фракція "Наша Україна" відмовилася голосувати за законопроекти з політреформи і за внесення змін до закону про вибори "в пакеті".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування