Ющенківці здивовані законослухняністю Ківалова, але хочуть його змінити

Субота, 4 грудня 2004, 13:35
Організацією повторного голосування 26 грудня, зокрема, питаннями зміни складу територіальних і дільничних комісій, має займатися новий склад ЦВК.

Таке переконання від імені команди кандидата в президенти України Віктора Ющенка висловив сьогодні в інтерв`ю журналістам його уповноважений представник в ЦВК Юрій Ключковський.

За його словами, його дещо здивувало сьогоднішнє поспішне скликання ЦВК для прийняття рішення про призначення повторного голосування. "Таке враження, що вона (ЦВК) раптом стала дуже законослухняною і почала терміново виконувати рішення Верховного Суду України", - зазначив він.

"Дійсно, оскільки ще не вирішено до кінця питання щодо формування нового складу ЦВК, мені здається, що призначення переголосування цим складом є дещо поспішним", - наголосив він. Ключковський також нагадав, що в суботу Верховна Рада України має розглядати законопроект про особливості застосування закону про вибори президента при повторному голосуванні, в якому ще раз піднімається питання про зміну складу ЦВК.

Народний депутат зазначив, що, незважаючи на начебто вирішення цієї проблеми постановою Верховної Ради України, президент до 1 грудня так і не вніс до парламенту свої пропозиції щодо кандидатур для нового Центрвиборчкому.

"Якщо закон буде прийнятий, то далі президенту треба буде вирішувати: чи він гальмує виборчий процес, не підписуючи закон, чи підписує і виконує, подаючи кандидатури для нового складу ЦВК", - наголосив він.

Ключковський також зауважив, що питання, пов'язані зі зміною складу територіальних та дільничних комісій, також мають вирішуватися на основі цього ж законопроекту.

"Ми переконані, що це має робити новий склад ЦВК. Цей склад отримав недовіру від Верховної Ради, він не визнається суспільством і повністю дискредитований вчорашнім рішенням Верховного Суду України", - наголосив він. На думку народного депутата, сьогоднішнє рішення ЦВК про призначення повторного голосування, зважаючи на склад комісії, є лише "формально законним".

Водночас Ключковський зауважив, що не можна гарантувати прийняття парламентом законопроекту про особливості застосування закону про вибори, а тим більше його підписання президентом.

УНІАН

Читайте також:

ЦВК призначила вибори на 26 грудня. І хотіла попросити грошей

ВЕРХОВНИЙ СУД ВИЗНАВ ПЕРЕМОГУ ЯНУКОВИЧА НЕДІЙСНОЮ, ПЕРЕГОЛОСУВАННЯ - 26 ГРУДНЯ

Текст постанови Верховного суду

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...