Для з'їзду рад у Харкові Верховний Суд – не указ. Вони надіються на Кучму

Субота, 4 грудня 2004, 13:59
З'їзд рад, що відбувся в Харкові у суботу, звернувся до Віктора Януковича і Віктора Ющенка з пропозицією зняти кандидатури з повторного голосування на виборах президента України.

Про це йдеться в заяві, яку ухвалили делегати з'їзду, повідомляє УНІАН.

Цією заявою делегати також просять президента України Леоніда Кучму звернутися до Конституційного Суду "визнати рішення Верховного Суду України про повторне голосування таким, що є політично заангажованим та втручається у власну компетенцію Центральної виборчої комісії".

"Виборчі перегони, в ході яких змагалися не програми, а особистості, не достоїнства кандидатів, а взаємні звинувачення, лише надмірно загострили протистояння сил, що підтримують претендентів на вищу державну посаду, демонструючи водночас суцільний правовий нігілізм", - зазначається у заяві.

На думку учасників з'їзду, "суспільство балансує на межі масштабного громадянського конфлікту, над прірвою економічної катастрофи".

"Мітингові пристрасті переважають здоровий глузд, заважаючи пошуку цивілізованого виходу з кризового стану. Якщо не зупинитися зараз, ми власноруч відкинемо Україну принаймні до середини 90-х років, зведемо нанівець здобуті останнім часом досягнення в соціально-економічній сфері",- сказано у документі.

Щоб не допустити цього, депутати "рад усіх рівнів" вважають необхідним "повне, без будь-якого виключення, виконання домовленостей, що були досягнуті 1 грудня за "круглим столом" за участю президента України, голови Верховної Ради України, обох претендентів на посаду президента України і авторитетних міжнародних посередників".

Також, у заяві зазначається, що Верховній Раді України "необхідно забезпечити невідкладне здійснення конституційної політичної реформи в Україні".

Крім того, делегати з'їзду рад вимагають "формування уряду України провести на підставі конституційної реформи за участю політичних сил, репрезентованих у Верховній Раді".

Вони "переконані, що оновлена система організації державної влади в Україні побудована на чітко визначеній відповідальності всіх її гілок, у взаємодії з повноважним і ефективним місцевим самоврядуванням, може стати основою для здійснення національної ідеї єдиної соборної демократичної України".

У заяві є також пропозиція до Верховної Ради України "ініціювати проведення у місті Києві Всеукраїнського з'їзду депутатів рад усіх рівнів з метою повного аналізу причин виникнення політичної кризи в державі, визначення шляхів оновлення всіх сфер суспільно-політичного життя в Україні".

За даними оргкомітету, на з'їзді рад в Харкові були присутні делегати з 15 областей, а також із Севастополя і Киева, хоч, як відомо, 3 грудня депутати місцевих рад Києва вирішили не брати участі у з'їзді рад в Харкові.

Всього на з'їзді присутні були 1182 делегати, з них понад 500 – з Донецької і Луганської областей.

Читайте також:
На з`їзд сепаратистів не приїхали депутати. 20 тисяч ющенківців кричать "Ганьба"


ЛИТВИН ПРОСИТЬ СБУ РОЗІБРАТИСЯ ЗІ З'ЇЗДОМ ЯНУКОВИЧА, а Кушнарьову і Богатирьовій обіцяє 5 років

ГЕНПРОКУРАТУРА Й СБУ ПОРУШИЛИ СПРАВИ ПО СЕПАРТИСТАХ. НЕВІДОМО ЯКИХ

ЯНУКОВИЧ ПОГРОЖУЄ РЕФЕРЕНДУМОМ, ЯКЩО ЙОГО НЕ ВИЗНАЮТЬ

Янукович обіцяє виконувати волю заколотників. Лужков бачить "підгодований апельсиновий шабаш". Кондитер Ахметова хоче нову державу із столицею в Харкові

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування