Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Павловському не вистачить часу підготувати Януковича до переголосування до 26 грудня?

Субота, 4 грудня 2004, 14:09
Переголосування другого туру президентських виборів робить перемогу Віктора Ющенка більше ймовірною, але не неминучою, вважає політтехнолог, який працював на Януковича, Гліб Павловський.

"У Ющенка політично більш сильна позиція. Завдяки подвійній грі Леоніда Кучми, у центристського електорату й досить великої групи конформістсько налаштованих виборців створюється відчуття, що їх підштовхують до того, щоб перейти на сторону Ющенка", сказав політолог "Інтерфаксу" у суботу.

Павловський не виключив також, що "під тиском Кучми Віктор Янукович може зняти свою кандидатуру".

Коментуючи рішення Верховного суду України, політолог охарактеризував його як "двозначне".

"Верховний суд відмовився визнати результати другого туру голосування, констатувавши, що через допущені порушення їх встановити неможливо. Теоретично кожний з кандидатів може трактувати це рішення на свою користь, хоча політично - це перемога вуличної опозиції", відзначив політтехнолог.

Він підкреслив, що рішення Верховного суду України не відповідало позовним вимогам, оскільки "позивач просив визнати вибори недійсними й оголосити перемогу Ющенка".

Павловский переконаний, що суд "прийняв соломонове рішення в сенсі власної безпеки", оскільки перебував під "нечуваним тиском" прихильників Ющенка, що мітингували під його вікнами.

Крім того, призначений Верховним судом строк переголосування - 26 грудня, на думку політтехнолога, залишає занадто мало часу на підготовку, що "може привести до зриву виборів".

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування