Лазаренку не дадуть розслабитися й при президенті Ющенку

Понеділок, 6 грудня 2004, 15:10
Генеральна прокуратура України вважає, що екс-прем'єр-міністр України Павло Лазаренко буде нести карну відповідальність за скоєні ним злочини незалежно від того, хто прийде до влади, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок у прес-службі цього відомства.

"Генеральна прокуратура зібрала стільки доказів вчинених екс-прем'єром злочинів, що прихід до влади кого б то не було, не змінить долі Лазаренка", - відзначили в прес-службі, коментуючи інформацію, яка з'явилася у ЗМІ, про те, що Лазаренко повернеться в Україну із приходом до влади Віктора Ющенка, тому що саме із цією командою він пов'язує можливість зняття із себе всіх обвинувачень.

"Лазаренко сподівається, що при новій владі участь у замовному вбивстві вже не буде розцінюватися як злочин? І вірить у те, що розкрадання державних коштів буде заохочуватися?", - говориться в заяві прес-служби, переданій агентству.

Як повідомлялося, Лазаренко очолював уряд України із травня 1996 по липень 1997 року. У березні 1999 року він був затриманий на території США компетентними органами цієї країни.

3 червня 2004 року суд Каліфорнії вирішив, що Лазаренко винен за всіма 29-ма пунктами обвинувачення, висунутим проти нього прокуратурою США. Йому були висунуті обвинувачення, зокрема, у змові, відмиванні грошей, шахрайстві при переказі коштів і переміщенні викрадених грошей у США.

Генпрокуратура України назвала Лазаренка також замовником убивств народних депутатів Євгена Щербаня й Вадима Гетьмана.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування