Канада відправить в Україну півтисячний десант. ENEMO нагадало, що з України ще не поїхало

Понеділок, 6 грудня 2004, 16:17
Канада направить до 500 спостерігачів під час пере голосування другого туру виборів президента України. Про це заявив міністр закордонних справ Канади П'єр Петтігрю, повідомляє агентство "Франс-прес".

Тим часом Європейська мережа організацій зі спостереженням за виборами (ENEMO) заявляє, що направить близько тисячі спостерігачів на вибори 26 грудня.

Про це йдеться в повідомленні ENEMO, отриманому агентством "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

В організації нагадують, що ENEMO залучала понад тисячу спостерігачів на вибори 21 листопада, які працювали в кожній області України. Всі вони перебувають в Україні й будуть задіяні на повторних виборах.

За словами співголови організації Петра Новотного, ENEMO закликає офіційних осіб, задіяних у виборах, виправити порушення, встановлені 21 листопада, "шляхом удосконалення виборчого законодавства, забезпечення чесними кадрами виборчих комісій, поваги прав спостерігачів - включаючи десятки тисяч вітчизняних спостерігачів - і прозорішого голосування 26 грудня".

У своїй попередній заяві, що стосувалася виборів 21 листопада, ENEMO повідомляла: "21 листопада місія ENEMO встановила цілеспрямований і добре організований зрив голосування в центральних областях, включаючи Чернігівську й Черкаську області, а також відверту фальсифікацію в Донецькій, Луганській і декількох інших областях. Ці методи включали застосування сили, залякування, напад на виборчі дільниці і їхнє псевдомінування".

У результаті ENEMO оголосила на прес-конференції 22 листопада, що результати виборів "не відображають волевиявлення українського народу".

ENEMO є асоціацією громадських організацій з 16 країн Центральної й Східної Європи. Вона забезпечувала спостереження за 110 національними виборами в різних країнах і підготувала більше ста тисяч міжнародних спостерігачів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування