Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волков і "Наша Україна" вирішили підтримати політреформу. Але є 2 "але"

Понеділок, 6 грудня 2004, 16:24
Народний депутат Олександр Волков (позафракційний) заявляє, що позафракційні та фракція "Наша Україна" прийняли остаточне рішення підтримати політреформу.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами Волкова, залишається лише два принципових моменти. Один з них – це питання, пов'язане з імперативним мандатом.

Зокрема, мажоритарники вимагають, щоб з проекту закону про внесення змін до Конституції було виключено положення, відповідно до якого депутат має скласти свої повноваження, якщо фракція ухвалила рішення виключити його зі свого складу, але погоджуються з тим, щоб залишити норму, що у разі переходу депутата з фракції до фракції він повинен бути позбавлений мандата.

Також, за словами Волкова, "Наша Україна" та позафракційні будуть вимагати введення політреформи в дію з 1 січня 2006 року.

Він зауважив, що з цими двома нормами категорично не погоджуються лише комуністи, але за умови, якщо голосуватимуть "Наша Україна" і позафракційні, голосів для прийняття змін до Конституції вистачить і без комуністів, переконаний Волков.

Він також сказав, що вимогою також залишається відставка уряду і заміна ЦВК, і для цього "Наша Україна" і позафракційні вимагатимуть, щоб президент України Леонід Кучма завтра був у Верховній Раді України і одразу підписував рішення, прийняті парламентом.

На сьогодні у ВР 41 позафракційний депутат. Фракція комуністів налічує 59 депутатів.

УНІАН

Читайте також:

Мороз і Симоненко вимагають політреформу. У "Нашої України" і Волкова є 4 питання

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування