Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма "кинув" лідерів фракцій. Якщо його не вмовлять, криза не розв'яжеться

Вівторок, 7 грудня 2004, 11:25
Керівники фракцій парламенту на чолі з Володимиром Литвином у вівторок зранку поїхали до президента Кучми умовляти його погодитися на великий компромісний пакет.

Як повідомив "Українській правді" керівник фракції Народної аграрної партії Михайло Гладій, пакет передбачає відставку уряду Януковича, внесення змін до Конституції і закону про вибори, ротацію ЦВК.

За словами Гладія, у понеділок погоджувальна рада парламенту "вперше знайшла компроміс, щоб всі рішення ухвалити у пакеті, і першим рішенням стояла відставка Януковича".

"Як нам раніше повідомляв Литвин, така попередня домовленість із Кучмою була – що передумовою великого пакету є відставка уряду", - сказав Гладій. "Але цієї ночі на круглому столі президент відмовився відправити уряд у відставку".

"Цим були обурені представники майже всіх фракцій", - сказав Гладій про настрої на ранковій погоджувальній раді.

За його словами, існує два можливих варіанти. Перший – Кучма погоджується на великий пакет: зміни до Конституції і закону про вибори, ротація ЦВК і відставка Януковича, і тоді можливий вихід із кризи; другий – голосувати всі рішення по черзі.

"Але якщо відставки уряду не буде, навряд щось пройде", - сказав Гладій. За його словами, якщо голосування буде по черзі, то першим пунктом стоїть політреформа.

За словами Гладія, на переговори з Кучмою виїхали спікер Литвин, лідер фракції СДПУ(о) Кравчук та представники інших фракцій, зокрема, Пинзеник від "Нашої України".

Очікується, що засідання парламенту може початися о 13 годині.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування