СПУ МОЖЕ ВІДМОВИТИ ЮЩЕНКОВІ У ПІДТРИМЦІ

Вівторок, 7 грудня 2004, 15:50
На цьому тижні, можливо, уже післязавтра, політрада Соцпартії України ухвалить рішення щодо підтримки або не підтримки кандидата у президенти Віктора Ющенка.

Про це сказав на зустрічі з послами країн Євросоюзу у вівторок в Києві лідер партії Олександр Мороз.

На питання про те, кого збирається підтримати СПУ у випадку, якщо вона не підтримає Ющенка, Мороз відповів: "Побачимо". Разом з тим, він відзначив, що соціалісти в жодному разі не підтримають Віктора Януковича, оскільки таке рішення прийняв з'їзд партії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Виступаючи перед послами країн ЄС, Мороз звинуватив "Нашу Україну" в небажанні проголосувати за політреформу. "Наша Україна" просто не хоче голосувати за зміни до Конституції", - сказав він.

Мороз нагадав, що на другій зустрічі сторони конфлікту досягли домовленості ухвалювати зміни до Конституції й зміни до закону про вибори й ротацію членів ЦВК у пакеті.

Разом з тим, сказав Мороз, у понеділок "Наша Україна" поставила нові умови, відповідно до яких перед голосуванням щодо змін до законів й Конституції Кабінет Міністрів повинен піти у відставку разом із прем'єр-міністром, щоб створити рівні умови для всіх учасників виборів.

За словами лідера СПУ, вимоги "Нашої України" щодо указу президента про відставку уряду є лише приводом, щоб не голосувати за внесення змін в Основний закон.

Крім того, вважає Мороз, зміни закону про вибори президента, які унеможливлюють фальсифікацію виборів, не гарантують, що лідер "Нашої України" Віктор Ющенко виграє вибори президента, повідомляють "Українські новини".

"Це ще не дає гарантій, що Ющенко стане президентом", - сказав Мороз.

Також лідер СПУ відзначив, що підтримка Ющенка не дає ніяких гарантій того, що Україна розвиватиметься демократичним шляхом. Він також вказав, що "Наша Україна" уже порушила два пункти угоди, досягнутої між Морозом і Ющенком.

Лідер СПУ сказав, що підписуючи угоду з Ющенком, він сподівався, що той буде приймати рішення самостійно. "Я угоду підписував з Ющенком, а не з його оточенням. Я сподіваюся, що він впливає на оточення, а не навпаки. Сьогодні я переконуюся, що це зовсім не так", - підкреслив Мороз.

На його думку, "фактично позицію Ющенка визначає не стільки він сам у цьому напрямку (про проведення політреформи), скільки Іван Плющ і Юлія Тимошенко".

Він також додав, що єдиним виходом із ситуації, що склалася, є голосування депутатів "Нашої України" за зміни до Конституції. У такому випадку Мороз пообіцяв з боку Соцпартії "потужну підтримку" Ющенка під час переголосування другого туру виборів.

Як відомо, СПУ підтримувала Ющенка в другому турі виборів 21 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування