Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз звинувачує "Нашу Україну" у бажанні влаштувати похорон

Вівторок, 7 грудня 2004, 16:03
Лідер Соцпартії Олександр Мороз звинувачує "Нашу України" в бажанні зірвати політреформу.

"Наша Україна" за зміни голосувати не буде за жодних умов", - сказав Мороз під час виступу у Верховній Раді.

Мороз виступив проти голосування змін до Конституції за умови, коли на це не погоджується "Наша Україна". "Ми тим самим хоронимо законопроект 4180", - додав він.

Як відомо, якщо законопроект 4180 при голосуванні у вівторок не набере 300 голосів, він не може розглядатися протягом року і на політреформі буде поставлено хрест.

За словами Мороза, представники "Нашої України" особисто говорили йому, що не будуть голосувати за проект 4180. Свою позицію вони пояснюють невиконанням Кучмою умови про відставку уряду Януковича.

У вівторок на позачерговому засіданні Верховна Рада намагається знайти вихід із політичної кризи.

Для цього на погоджувальній раді розроблено два варіанти дій.

Перший – пакетне голосування 300 голосів змін до Конституції і змін до закону про вибори, які унеможливлюють фальсифікації 26 грудня.

При цьому, щоб уникнути обману, в законі про вибори прописана норма, що він вступає у дію тільки після опублікування закону про зміни до Конституції.

Другий варіант – якщо перший варіант не проходить, тоді проголосувати просто закон про вибори. При цьому там змінюється норма – і закон вступає у дію з моменту оприлюднення.

Події у парламенті показали повну недовіру між фракціями "Наша Україна" і БЮТ з одного боку і фракцій колишньої більшості та комуністів з іншого.

"Наша Україна" побоюється, що вони проголосують у пакеті зміни до Конституції і до закону про вибори, однак останній документ Кучма не підпише.

Спікер Литвин навіть пообіцяв не давати на підпис президенту Кучмі зміни до Конституції, доки не буде підписано зміни до закону про вибори.

Також "нашоукраїнці" вимагають відставки Януковича, однак Кучма у вівторок зранку на зустрічі з депутатами відмовився від цього.

З іншого боку, владні фракції думають, що "Наша Україна" хоче пропустити через зал проект 4180, він провалиться, і тоді політреформа не відбудеться.

Кореспондент "Української правди" переговорив з представниками кількох фракцій і робить висновок, що пакет змін до Конституції і до закону про вибори не набирає необхідні 300 голосів.

Водночас для ухвалення просто змін до закону про вибори ледь-ледь вистачає голосів, і успіх залежить від того, яку позицію займе Соцпартія.

Крім цих законопроектів, у вівторок парламент має також проголосувати зміну складу Центрвиборчкому.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування