Депутати розійшлися ні з чим. У середу Литвин має привести Кучму

Вівторок, 7 грудня 2004, 17:13
Верховна рада не ухвалила у вівторок жодного рішення і перенесла засідання на середу.

Відповідне рішення підтримало 432 депутати.

Перед цим "Наша Україна" запропонувала перенести на на середу розгляд питання щодо ротації ЦВК та законопроект про зміни до Конституції України.

Таку пропозицію вніс представник фракції "Наша Україна" Сергій Соболєв.

Водночас депутат пропонував у вівторок проголосувати проект змін до закону про вибори президента. Його підтримав бютівець Анатолій Матвієнко, який наголошував, що може не вистачити часу для реалізації норм закону.

Депутат-соціаліст Юрій Луценко заявив про готовність СПУ підтримати закон про зміни до закону про вибори президента у вівторок поза пакетом про політреформу.

Водно час він наголосив, що "Наша Україна" сама погодилася на пункт про політреформу й зазначив, що в неї є вибір "або вибори імені Ківалова, або чесні вибори й політреформа".

Але пропозиція не знайшла підтримки в залі. Депутати знову перейшли на взаємні обвинувачення, особливо з боку комуністів.

Після чого Леонід Кравчук запропонував відмовитись від взаємних обвинувачень і "не згадувати проблем 1917 року, бо тоді знайдеться дуже багато претензій, а знайти компроміс у залі".

Тоді Віктор Пинзеник попросив депутатів підтримати постанову про позачергове засідання на середу, о 9 годині ранку зібрати погоджувальну раду, а спікеру Литвину забезпечити присутність в залі президента Кучми, щоб він у залі підписав ці законопроекти.

О 18:30 Литвин попросив керівників фракцій зібратися на третьому поверсі для консультацій.

У вівторок Верховна Рада повинна була проголосувати "пакет" з політреформи, змін до закону про вибори й новий склад ЦВК. Однак "Наша Україна" відмовилася підтримувати пакет після того, як Кучма відмовився підписувати постанову про відставку уряду Януковича, а сам Янукович пішов у відпустку.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News